
Справа в тому, що всередині мікрохвильової печі знаходиться потужний випромінювач - магнетрон. Він створює інтенсивне електромагнітне поле. Саме завдяки його впливу і починають рухатися молекули в продуктах.
Через коливальні рухи відбувається тертя молекулярних частинок одна об одну і підвищення температури вміщеної в мікрохвильовку їжі або рідини.
Вже доведено, що такі процеси тертя та нагрівання, а також агресивне електромагнітне випромінювання не дають жодного шансу нестійким і сприйнятливим до зовнішніх впливів молекулам вітамінів і антиоксидантів.
Наприклад, приготування броколі в СВЧ-печі призводить до втрати 98% важливих протиракових речовин. Виходить, що все те, заради чого ми споживаємо продукти, в кінцевому рахунку, нещадно нищать мікрохвилями.
Вчені навіть прирівнюють такий спосіб приготування їжі до атомної війни всередині продукту.
Мікровибухи руйнують все, залишаючи недоторканим лише грубі клітинні волокна та несприйнятливі мінерали. Ми отримуємо швидку, готову та смачну їжу, але насправді - вже "мертву" їжу, яка не має належної харчової цінності.
Теоретично така їжа з часом провокує захворювання судин, серця, кишечника, викликає погіршення роботи головного мозку і знижує обмін речовин.
Вчені застерігають, що при регулярному споживанні продуктів з мікрохвильової печі можна стати пацієнтом набагато швидше і з більшою ймовірністю, ніж використовуючи пароварку або споживаючи їх в первозданному натуральному вигляді.