Всі новини

Інтернет подвоюється в обсязі кожні п'ять з гаком років

Три роки тому група китайських дослідників проаналізувала темпи зростання переданих по Всесвітньої мережі даних в період з грудня 2001 по грудень 2006 року з 6-місячним інтервалом.

В результаті вони прийшли до висновку, що за аналогією Закону Мура Інтернет подвоюється в обсязі кожні 5,32 року.

До початку ХХ століття обсяг накопичених людством знань подвоювався кожні 100 років. Тепер же сумарний обсяг людських знань подвоюється кожні два-три роки, і найважливішу роль у цьому грає Всесвітня мережа. Досить сказати, що 70 відсотків всієї інформації з'явилося з народженням Інтернету. І чим більше людство знає, тим швидше воно поповнює запас своїх знань.

Ось ще кілька цікавих фактів:

На кожну відому нам зірку у всесвіті доводиться 4,8 трильйона IPv6-адрес.
На кожен атом на земній поверхні доводиться 100 таких адрес.
На кожного жителя нашої планети припадає 52 трильйона IPv6-адрес.
Очікується, що в 2012 році буде створено 1,2 зетабайта унікальної інформації (для запису такого обсягу даних потрібні були б 250 млрд DVD-дисків...
Джерело

Загрузка...


Добавить комментарий
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Или водите через социальные сети
Читают Комментируют
Пять вещей, которые категорически нельзя делать в отношениях

К любым отношениям нужно относиться бережно. Читайте о ...

Диетологи назвали невидимую причину лишнего веса

Российские диетологи рассказали о том, что может стать ...

Это интересно: десять познавательных фактов о женском теле

Свое тело нужно любить и беречь. Именно поэтому мы, ...

Яблочный сок на зиму: рецепт консервации без мякоти

Ароматный и вкусный яблочный сок, польза которого ...