Новини

08:53
Как в мире увеличивается "пропасть" между бедными и богатыми (исследование)
08:45
Украина способна накормить 500 млн человек - глава Минагрополитики
08:41
Сеть покоряет ролик, в котором мир показан глазами искусственного интеллекта
08:37
50-летняя Синди Кроуфорд порадовала фанатов откровенным снимком
08:30
Польша усиливает защиту границ
08:14
Шокирующее убийство ребенка в Киеве: новые подробности
08:08
Все очень серьезно: Брэд Питт переезжает жить к Кейт Хадсон
08:00
Единственный в мире: для Шварценеггера создали электрический Mercedes-Benz
08:00
"АвтоЕвроСила" перекрыли трассу Киев-Одесса. Сносят покрышки
07:55
Зачем Трамп хочет сменить 80 глав американских дипмиссий
07:42
Светлана Лобода изумила стройной фигурой в стильном купальнике
07:24
В Иране военные расстреляли из зенитного орудия НЛО
07:19
Сергей Cоседов назвал выступления Пугачевой бездарными
07:14
Организаторы Евромайдана предали Украину — Нина Матвиенко
07:13
"АвтоВАЗ" припинив постачання авто в Україну
07:10
Маша Ефросинина кардинально сменила имидж
07:00
Мощный взрыв дома в Лондоне: появились первые фото и видео
22:08
Пашинский пошел в наступление и пытается «замять» стрельбу на Киевщине - Лещенко
22:00
В Украине поменяют систему начисления субсидий: к чему готовиться
21:42
На Киевщине экс-чиновник "пустила на ветер" землю на 54 млн грн
21:20
Украинцам под видом акций продают просроченные продукты – эксперт
21:17
Автомобили Volkswagen подключат к скоростному интернету
20:56
В Хмельницком ротвейлер напал на иностранца: мужчина едва не погиб
20:48
Полиция предупредила о перекрытии основных въездов в Киев
20:27
"Безногий, че улыбаешься?" Фанаты "Спартака" устроили разнос российским хоккеистам
19:34
МВФ предложил действенный способ преодоления коррупции в Украине
19:32
С февраля газ в Украине снова подорожает
19:22
Савченко назвала власть "врагом украинского народа"
19:18
Нацполиция объявила о новом наборе: 3200 свободных мест
19:12
Шикарный особняк Стаса Михайлова поразил Сеть
19:02
Опасные вирусы на Земле могут истребить все человечество
18:58
Современным детям не понадобятся права на вождение автомобиля
18:10
Украинцы пожаловались на задержки переводов через ПриватБанк
17:57
В отношениях России и США что-то пошло не так
16:17
Учасники движения "Авто Евро Сила" собираются на акцию протеста
15:58
Мосийчук поразил догадкой о Савченко
15:34
Кабмин придумал для МВФ альтернативу повышению пенсионного возраста
15:00
В Украину идут морозы до минус 24 градусов
Більше новин

Готуємо глінтвейн в домашніх умовах

0

Готуємо глінтвейн в домашніх умовахЯк приготувати глінтвейн в домашніх умовах? Глінтвейн - це гаряче вино зі спеціями. Здавалося б, все дуже просто, що тут готувати? Але в процесі приготування глінтвейну є свої хитрощі, і якщо їх не враховувати, напій буде безповоротно втрачено. Поговоримо про те, як приготувати глінтвейн з урахуванням всіх маленьких секретів його приготування.

По-перше, вибір вина для глінтвейну. Для нього ідеально підійде сухе або червоне напівсухе некрепке вино. Це важливо. Якщо вино буде міцним, отриманий напій буде занадто гірчити, так і сп'яніння від нього настане набагато швидше. А ми цього не хочемо. Глінтвейн приємно пити взимку, в теплій компанії друзів, ведучи неспішні бесіди.

По-друге, спеції для глінтвейну використовуються не мелені. Якщо насипати мелені спеції, напій вийде каламутним і процідити його буде неможливо. Спеції використовуються будь-які, на Ваш смак: кориця, коріандр, кармадон, гвоздика, лавровий лист, шафран, духмяний перець. Одним словом, на що у Вас вистачить фантазії.

По-третє, спеції додаються не у вино, а у воду. Так, спеції кип'ятять у воді. Багато людей спеції додають безпосередньо у вино. Це не правильно. При підігріванні спецій в вині, з нього спирт випаровується, утворюються речовини, які пити людині зовсім не рекомендується.

По-четверте, і найголовніше: глінтвейн в жодному разі не можна кип'ятити! Інакше це буде просте кип'ячене вино, а нам це не треба. Смак буде зіпсований. Температура приготування глінтвейну повинна бути 65-70 градусів. Тобто, перші бульбашки повинні з'явитися і все, можна знімати напій з вогню.

Тепер безпосередньо сам процес приготування.
Нам знадобиться:


- 150-200 грам води;
- 100-150 грам цукру (або 1 ст. ложка меду);
- 1 літр сухого або напівсухого неміцного червоного вина;
- спеції на ваш смак.

У воду додаємо спеції, кип'ятимо. Спеції повинні віддати воді весь аромат і прянощі. Тобто, час кип'ятіння 5-7 хвилин. Потім додаємо у воду вино. Додаємо в напій цукор або мед. Після того, як ми додали всі компоненти, нагріваємо глінтвейн на повільному вогні, постійно помішуючи до 70 градусів. Як визначити температуру, так сказати, на смак? Глінтвейн повинен бути таким, щоб він був таким гарячим, що його можна було пити не обпікаючись.

Останній етап приготування: проціджуємо глінтвейн через ситечко і розливаємо в кружки або келихи з товстого скла, щоб температура напою зберігалася гарячою як можна довше. В готовий глінтвейн можна додати ягоди, фрукти, горіхи, цитрусові. Що Вам більше подобається.

Гарячий глінтвейн зігріє Вас після довгого перебування на морозі. Також цей чудовий напій рекомендують при простудних захворюваннях, для відновлення організму після перенесених інфекційних захворювань, для профілактики психологічного і фізичного виснаження, при кашлі.

Тепер, коли Ви знаєте всі секрети того, як приготувати глінтвейн, запрошуйте друзів і починайте діяти разом!

Загрузка...