Всі новини

Як вибрати гарне шампанське?

Вибираючи ігристе, потрібно звертати увагу на час витримки і зміст цукру. Вина, витримані не менш 6 місяців, і колекційні з витримкою 3 і більше року, що відрізняються особливим букетом і смаком. Залежно від змісту цукру на 1 літр, розрізняють шампанське: брют (до 15 м), сухе (до 25 м), напівсухе, у тому числі "золоте" (40-45 г), напівсолодке (60-65 р) і солодке (до 85 г).

Вміст спирту в вині коливається від 10,5 до 12,5%/про. 100 мл брюту близько 75 калорій, в солодкому - більше 110! Купуючи фірмовий напій, дивіться, щоб пляшка лежала в горизонтальному положенні (це відноситься до ємностей з корковою пробкою), тоді пробка буде вологою. В іншому випадку пробка при тривалому зберіганні може розсохнутися, і станеться кулез: в пляшку проникне повітря. В результаті оригінальне ігристе вино, незважаючи на солідну етикетку, перетвориться в звичайне сухе. Не купуйте вино в запилених ємкостях, що, може бути, довго пролежали в теплому і світлому місці, - це просто катастрофа для шипучих напоїв. Якщо ви хочете насолодитися справжнім французьким шампанським, доведеться розщедритися: пляшка напою коштує 30 у. о., а особливо цінного колекційного - 300 у. о. і більше.

Королі цінували неігристі, світлі і підбадьорливі вина і посилали його в знак поваги до інших європейських монархів. У XVII столітті неігристим шампанським винам віддавалася перевага на урочистостях в європейських країнах. Англійці були найбільшими споживачами шампанських вин і також споживали багато ігристих вин.

Перше комерційне ігристе вино було вироблено в області Ліму в Лангедоці близько 1535 року. Винайшли його не тут; невідомо, хто вперше виготовив його, хоча досить обгрунтовані заяви на цей рахунок роблять британці. В протилежність легенді і популярній думці, французький чернець Дом Періньон не винаходив шампанського, хоча майже напевно відомо, що він зробив багато покращень в процесі виробництва цього напою.

Приблизно в кінці XVII століття метод виробництва ігристого вина став відомий у Шампані одночасно з особливими процедурами виробництва (м'яка вичавка, дозування...) і більш міцними пляшками (винайденими в Англії), які могли витримувати додатковий тиск. Приблизно в 1700 році народилося ігристе шампанське.

Англійці полюбили нове ігристе вино і розповсюдили його по світу. "Брют", сучасне шампанське, був зроблений для британців в 1876. Російський імператорський двір також споживав багато шампанського, віддаючи перевагу більш солодким видам.

Пробувати на смак шампанське краще з великих келихів червоного вина (наприклад, з келиха для Бордо), оскільки аромат краще поширюється у великому келиху, але на відміну від чаші, він не випаровується і залишається всередині келиха.

Не слід заповнювати келих цілком: фужери "champagne flute" наповнюють на дві третини обсягу, а великі келихи червоного вина - не більш ніж на третину.

Шампанське завжди подається охолодженим, краще всього при температурі 7 °C. Часто пляшку охолоджують у відрі з водою і льодом перед і після розкорковування. Для цього робляться спеціальні відерця для шампанського.

З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ ВАС!

Загрузка...


Добавить комментарий
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Читают Комментируют
Варить капусту для голубцов час не обязательно! Есть один трюк

От голубцов отказаться невозможно. Все любят это простое, ...

Мать девятерых детей ушла из семьи ради африканца

44-летняя женщина бросила мужа и детей и уехала в Гамбию, ...

Пять правил безопасного орального секса

Забеременеть от орального секса невозможно, но есть и ...

Обратное мытье: парикмахеры рекомендуют мыть волосы по-новому

Каждый год в сфере красоты появляются новые тренды. Мы ...