Новини

14:46
Сервіс Likarni підтримав дитячі велоперегони "Дивогонка"
14:34
100 дней безвиза с ЕС. Украинцам отказали 61 раз
14:31
Украинские зернотрейдеры «отмыли» миллионы долларов через швейцарского адвоката
14:30
На Донбассе боевики бегут с передовой, – разведка
14:20
Саакашвили: В Администрации Порошенко целый склад с деньгами
14:17
Какие болезни передаются через расческу
13:48
Регина Тодоренко удивила поклонников сменой имиджа
13:42
Пользователи Сети высмеяли познания россиян в геометрии
13:35
Россия и Китай возненавидят новый американский супертанк
13:19
Мамина гордость: Ирина Билык поделилась фото старшего сына
13:15
Миротворцы на Донбассе — идеальная западня
13:07
Три миллиарда вместо двух: долг каждого украинца вырастет на 800 грн
13:05
Саакашвили отстранил пресс-секретаря из-за поста о Порошенко
13:01
Голкипер российского клуба жутко оконфузился при выходе из ворот, пропустив нелепый гол
12:56
Доказана опасность холодной еды
11:48
На учениях Запад-2017 российский вертолет дал залп по журналистам, есть раненные
11:45
35-летняя Надежда Мейхер показала свое естественное лицо
11:36
Крупнейший торрент-трекер тайно добывает криптовалюту в браузерах пользователей
11:30
Жертвами хакеров могли стать 3% пользователей CCleaner
11:26
Донор спермы встретился со своими 19-ю детьми
11:20
69-летняя Нина Матвиенко покорила неувядающей красотой
11:17
В швейцарском банке десятки тысяч евро смыли в унитаз
11:15
Родители детей из «Виктории» записали видеобращение: "Нас многие называют продажными, но это не так"
11:05
Саакашвили на Банковой: решетки, Нацгвардия и полицейские кордоны
11:00
Сколько европейцев поддерживают вступление Украины в НАТО: впечатляющие данные
11:00
Удивить и порадовать! Идеи подарков на Новый год 2018
10:53
"Укрпочта" разрешила оформлять международные отправления онлайн
10:49
Порошенко: Оружие США поможет освободить Донбасс
10:40
Громкий скандал в Запорожье: участники АТО устроили акцию протеста
10:31
Братья Меладзе поделились правдой о браках с экс-солистками "ВИА Гры"
10:27
Главные цифры Бюджета Украины 2018 в одной инфографике
10:23
В NASA опровергли столкновение Земли с Нибиру 23 сентября
10:19
Путин с чаем и биноклем понаблюдал за учениями "Запад-2017"
10:15
Куриные яйца подорожают до 26 гривен за десяток
10:11
"Умеют поставить людей на колени": сеть поразили странные банкоматы ПриватБанка
10:09
Налог на б/у вещи: украинцы не спешат платить, а налоговики грозят штрафами
10:02
Часи змінилися: Що говорив Луценко про Кучму у 2001 році
10:00
Ученые изучили аномальную темную сторону Венеры
Більше новин

Як вибрати гарне шампанське?

0

Як вибрати гарне шампанське?Вибираючи ігристе, потрібно звертати увагу на час витримки і зміст цукру. Вина, витримані не менш 6 місяців, і колекційні з витримкою 3 і більше року, що відрізняються особливим букетом і смаком. Залежно від змісту цукру на 1 літр, розрізняють шампанське: брют (до 15 м), сухе (до 25 м), напівсухе, у тому числі "золоте" (40-45 г), напівсолодке (60-65 р) і солодке (до 85 г).

Вміст спирту в вині коливається від 10,5 до 12,5%/про. 100 мл брюту близько 75 калорій, в солодкому - більше 110! Купуючи фірмовий напій, дивіться, щоб пляшка лежала в горизонтальному положенні (це відноситься до ємностей з корковою пробкою), тоді пробка буде вологою. В іншому випадку пробка при тривалому зберіганні може розсохнутися, і станеться кулез: в пляшку проникне повітря. В результаті оригінальне ігристе вино, незважаючи на солідну етикетку, перетвориться в звичайне сухе. Не купуйте вино в запилених ємкостях, що, може бути, довго пролежали в теплому і світлому місці, - це просто катастрофа для шипучих напоїв. Якщо ви хочете насолодитися справжнім французьким шампанським, доведеться розщедритися: пляшка напою коштує 30 у. о., а особливо цінного колекційного - 300 у. о. і більше.

Королі цінували неігристі, світлі і підбадьорливі вина і посилали його в знак поваги до інших європейських монархів. У XVII столітті неігристим шампанським винам віддавалася перевага на урочистостях в європейських країнах. Англійці були найбільшими споживачами шампанських вин і також споживали багато ігристих вин.

Перше комерційне ігристе вино було вироблено в області Ліму в Лангедоці близько 1535 року. Винайшли його не тут; невідомо, хто вперше виготовив його, хоча досить обгрунтовані заяви на цей рахунок роблять британці. В протилежність легенді і популярній думці, французький чернець Дом Періньон не винаходив шампанського, хоча майже напевно відомо, що він зробив багато покращень в процесі виробництва цього напою.

Приблизно в кінці XVII століття метод виробництва ігристого вина став відомий у Шампані одночасно з особливими процедурами виробництва (м'яка вичавка, дозування...) і більш міцними пляшками (винайденими в Англії), які могли витримувати додатковий тиск. Приблизно в 1700 році народилося ігристе шампанське.

Англійці полюбили нове ігристе вино і розповсюдили його по світу. "Брют", сучасне шампанське, був зроблений для британців в 1876. Російський імператорський двір також споживав багато шампанського, віддаючи перевагу більш солодким видам.

Пробувати на смак шампанське краще з великих келихів червоного вина (наприклад, з келиха для Бордо), оскільки аромат краще поширюється у великому келиху, але на відміну від чаші, він не випаровується і залишається всередині келиха.

Не слід заповнювати келих цілком: фужери "champagne flute" наповнюють на дві третини обсягу, а великі келихи червоного вина - не більш ніж на третину.

Шампанське завжди подається охолодженим, краще всього при температурі 7 °C. Часто пляшку охолоджують у відрі з водою і льодом перед і після розкорковування. Для цього робляться спеціальні відерця для шампанського.

З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ ВАС!


Загрузка...