Новини

13:34
"Наперсточники из Борисполя и МАУ, гуляйте лесом", – журналист
12:30
Украинскому арбитру доверили матч Италия - Германия
12:12
Гордон: Пока что украинский парламент – это одна большая организованная преступная группировка
12:06
Американцы опубликовали карту Украины без Крыма
11:22
Почему Украина все-таки решила закупать уголь у США?
11:20
Украинским водителям придется ездить медленнее
11:15
Появились кадры мощного землетрясения в Турции и Греции
11:12
"Хаос головного мозга": "раскусившего" Порошенко дипломата обстебали в сети
11:10
Без фактора Саакашвили: Украина и Грузия восстанавливают связи
09:57
21 млн человек "купились" на онлайн-трансляцию фейкового природного явления
09:51
Песня Гребенщикова про "расшатанные скрепы" россиян стала хитом Сети
09:30
ООН предупредил о начале голода на Земле
08:38
София Ротару все еще выглядит потрясающе
08:35
Жена Турчинова показывает ему фотожабы про "кровавого пастора"
08:29
Вакцинация детей: Украина оказалась в печальном рейтинге
08:23
Аксенов признал коллапс очистных систем в Симферополе
08:18
Украина готовит на экспорт в ЕС мороженое
08:15
В России женихи жестко подрались возле ЗАГСа из-за невесты
08:12
Евро пошел в отрыв: причины и прогноз
08:06
Известный украинский телеведущий уходит с "1+1"
08:02
Нет диктатуре! В Польше начались массовые протесты
07:42
У "курортного" побережья Турции произошло сильное землетрясение, вызвавшее цунами
07:35
Польша продолжит реформы, несмотря на протесты оппозиции - Шидло
07:33
Бессмертный в прямом эфире раскрыл секрет Порошенко
07:29
Кравчук объяснил, почему Украина потеряла контроль над Крымом и Донбассом
07:27
Популярная украинская певица изменилась до неузнаваемости
07:25
В ЕС рассказали, чего ждут от Украины после предоставления безвиза
07:23
Ученые объяснили появление воронок в Атлантическом океане
07:22
В сети подняли на смех фото Медведева с "новейшей" российской робототехникой
07:19
Ранения военных на полигоне под Днепром: появились подробности ЧП
07:16
Назван новый руководитель "Приватбанка". Отставка Шлапака принята
07:13
Маша Ефросинина показала, как выглядит в повседневной жизни
19:17
Ученые не могут разгадать тайну гигантского шестиугольника на Сатурне‍
19:12
Как россияне маскируют свои авто "под украинские"
19:09
ПриватБанк разрешит властям мониторить доходы своих клиентов
16:55
Звезда российского кино приехала на Одесский кинофестиваль
16:49
В Сети высмеяли реакцию боевиков на заявление Суркова
16:30
Новый украинский автобус с космическим дизайном (видео)
Більше новин

Як вибрати гарне шампанське?

0

Як вибрати гарне шампанське? Вибираючи ігристе, потрібно звертати увагу на час витримки і зміст цукру. Вина, витримані не менш 6 місяців, і колекційні з витримкою 3 і більше року, що відрізняються особливим букетом і смаком. Залежно від змісту цукру на 1 літр, розрізняють шампанське: брют (до 15 м), сухе (до 25 м), напівсухе, у тому числі "золоте" (40-45 г), напівсолодке (60-65 р) і солодке (до 85 г).

Вміст спирту в вині коливається від 10,5 до 12,5%/про. 100 мл брюту близько 75 калорій, в солодкому - більше 110! Купуючи фірмовий напій, дивіться, щоб пляшка лежала в горизонтальному положенні (це відноситься до ємностей з корковою пробкою), тоді пробка буде вологою. В іншому випадку пробка при тривалому зберіганні може розсохнутися, і станеться кулез: в пляшку проникне повітря. В результаті оригінальне ігристе вино, незважаючи на солідну етикетку, перетвориться в звичайне сухе. Не купуйте вино в запилених ємкостях, що, може бути, довго пролежали в теплому і світлому місці, - це просто катастрофа для шипучих напоїв. Якщо ви хочете насолодитися справжнім французьким шампанським, доведеться розщедритися: пляшка напою коштує 30 у. о., а особливо цінного колекційного - 300 у. о. і більше.

Королі цінували неігристі, світлі і підбадьорливі вина і посилали його в знак поваги до інших європейських монархів. У XVII столітті неігристим шампанським винам віддавалася перевага на урочистостях в європейських країнах. Англійці були найбільшими споживачами шампанських вин і також споживали багато ігристих вин.

Перше комерційне ігристе вино було вироблено в області Ліму в Лангедоці близько 1535 року. Винайшли його не тут; невідомо, хто вперше виготовив його, хоча досить обгрунтовані заяви на цей рахунок роблять британці. В протилежність легенді і популярній думці, французький чернець Дом Періньон не винаходив шампанського, хоча майже напевно відомо, що він зробив багато покращень в процесі виробництва цього напою.

Приблизно в кінці XVII століття метод виробництва ігристого вина став відомий у Шампані одночасно з особливими процедурами виробництва (м'яка вичавка, дозування...) і більш міцними пляшками (винайденими в Англії), які могли витримувати додатковий тиск. Приблизно в 1700 році народилося ігристе шампанське.

Англійці полюбили нове ігристе вино і розповсюдили його по світу. "Брют", сучасне шампанське, був зроблений для британців в 1876. Російський імператорський двір також споживав багато шампанського, віддаючи перевагу більш солодким видам.

Пробувати на смак шампанське краще з великих келихів червоного вина (наприклад, з келиха для Бордо), оскільки аромат краще поширюється у великому келиху, але на відміну від чаші, він не випаровується і залишається всередині келиха.

Не слід заповнювати келих цілком: фужери "champagne flute" наповнюють на дві третини обсягу, а великі келихи червоного вина - не більш ніж на третину.

Шампанське завжди подається охолодженим, краще всього при температурі 7 °C. Часто пляшку охолоджують у відрі з водою і льодом перед і після розкорковування. Для цього робляться спеціальні відерця для шампанського.

З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ ВАС!


Загрузка...