Новини

13:14
Савченко: Готова демонтировать нездоровую политическую систему Украины
13:11
Жуткие кадры: в Мексике фура без тормозов смела все на своем пути
13:02
Какой должна быть пенсия для украинцев - эксперты
11:47
Тимошенко о полном сворачивании свободы слова в Украине
11:34
В сети запустили браузер который снимает блокировку любого сайта
11:25
Владельцам автомобилей с иностранной регистрацией «придумали новый платеж»
10:24
Украинцам летом придется платить за отопление
09:57
В Украине предлагают снизить налоги
09:42
Сколько киевское метро зарабатывает на рекламе
09:24
В Славянске чиновница демонстративно вышла во время минуты молчания по погибшим бойцами АТО
09:12
Кого и как будут лишать субсидии
08:58
Фанаты не узнали Памелу Андерсон после пластической операции
08:43
Анджелина Джоли снова оказалась в центре скандала
08:41
Нова ініціатива влади: Відмовився отримувати повістку – готуйся заплатити величезний штраф
08:38
У Авакова хотят блокировать любые сайты без решения суда
08:31
Моника Беллуччи покорила Канны эффектным золотистым платьем
08:27
В сети высмеяли видео с россиянкой, возмущенной меню украинских детсадов
08:20
Одел штаны и ушел: россияне получили психологические травмы от увиденного в Крыму
08:15
Вслед за женой Порошенко работать к Ахметову пошли его дети
07:59
Регина Тодоренко покорила публику своей красотой
07:56
Россию охватили мощные пожары: новые кадры ЧП
07:52
Inter Media Group: Українська мова – низькопробна і другосортна
07:43
Андрей Данилко признался, что выступает на корпоративах в России
07:25
"Куда-то не туда мы вступили": в Крыму пожаловались на жизнь при Путине
07:21
"Байкеры играли Приусом в мотобол": сеть шокировало ДТП с участием полиции
07:15
Настю Каменскую заподозрили в пластической операции
21:08
Водителям разрешили не платить за аварии
21:01
Российский писатель рассказал о главном отличии украинцев от россиян
20:57
Бойцы АТО остро высмеяли прозвище Путина
20:48
Порошенко выступил против ввоза нерастаможенных автомобилей
20:46
В Украине резко подорожали бананы
18:02
"Их нужно привлекать к войне": террористы "ЛНР" показали, как учат детей убивать
17:49
Rothschild&Co готовится к переговорам с группой "Приват"
16:50
Опрос показал, хотят ли иностранцы ехать в Украину после Евровидения
15:14
"Весело у вас в Раде": соцсети покорил "голый" делегат Папуа – Новой Гвинеи
14:58
В КГГА связали увеличение тарифов в транспорте с пятикратным ростом цен на электричество
09:09
"Нерукопожатный": Мелания Трамп вновь не взяла руку мужа
09:00
"Укрспирт" планирует поставить полякам 55 тыс. дал спирта
Більше новин

Як вибрати гарне шампанське?

0

Як вибрати гарне шампанське? Вибираючи ігристе, потрібно звертати увагу на час витримки і зміст цукру. Вина, витримані не менш 6 місяців, і колекційні з витримкою 3 і більше року, що відрізняються особливим букетом і смаком. Залежно від змісту цукру на 1 літр, розрізняють шампанське: брют (до 15 м), сухе (до 25 м), напівсухе, у тому числі "золоте" (40-45 г), напівсолодке (60-65 р) і солодке (до 85 г).

Вміст спирту в вині коливається від 10,5 до 12,5%/про. 100 мл брюту близько 75 калорій, в солодкому - більше 110! Купуючи фірмовий напій, дивіться, щоб пляшка лежала в горизонтальному положенні (це відноситься до ємностей з корковою пробкою), тоді пробка буде вологою. В іншому випадку пробка при тривалому зберіганні може розсохнутися, і станеться кулез: в пляшку проникне повітря. В результаті оригінальне ігристе вино, незважаючи на солідну етикетку, перетвориться в звичайне сухе. Не купуйте вино в запилених ємкостях, що, може бути, довго пролежали в теплому і світлому місці, - це просто катастрофа для шипучих напоїв. Якщо ви хочете насолодитися справжнім французьким шампанським, доведеться розщедритися: пляшка напою коштує 30 у. о., а особливо цінного колекційного - 300 у. о. і більше.

Королі цінували неігристі, світлі і підбадьорливі вина і посилали його в знак поваги до інших європейських монархів. У XVII столітті неігристим шампанським винам віддавалася перевага на урочистостях в європейських країнах. Англійці були найбільшими споживачами шампанських вин і також споживали багато ігристих вин.

Перше комерційне ігристе вино було вироблено в області Ліму в Лангедоці близько 1535 року. Винайшли його не тут; невідомо, хто вперше виготовив його, хоча досить обгрунтовані заяви на цей рахунок роблять британці. В протилежність легенді і популярній думці, французький чернець Дом Періньон не винаходив шампанського, хоча майже напевно відомо, що він зробив багато покращень в процесі виробництва цього напою.

Приблизно в кінці XVII століття метод виробництва ігристого вина став відомий у Шампані одночасно з особливими процедурами виробництва (м'яка вичавка, дозування...) і більш міцними пляшками (винайденими в Англії), які могли витримувати додатковий тиск. Приблизно в 1700 році народилося ігристе шампанське.

Англійці полюбили нове ігристе вино і розповсюдили його по світу. "Брют", сучасне шампанське, був зроблений для британців в 1876. Російський імператорський двір також споживав багато шампанського, віддаючи перевагу більш солодким видам.

Пробувати на смак шампанське краще з великих келихів червоного вина (наприклад, з келиха для Бордо), оскільки аромат краще поширюється у великому келиху, але на відміну від чаші, він не випаровується і залишається всередині келиха.

Не слід заповнювати келих цілком: фужери "champagne flute" наповнюють на дві третини обсягу, а великі келихи червоного вина - не більш ніж на третину.

Шампанське завжди подається охолодженим, краще всього при температурі 7 °C. Часто пляшку охолоджують у відрі з водою і льодом перед і після розкорковування. Для цього робляться спеціальні відерця для шампанського.

З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ ВАС!


Загрузка...