Новини

20:56
В Хмельницком ротвейлер напал на иностранца: мужчина едва не погиб
20:48
Полиция предупредила о перекрытии основных въездов в Киев
20:27
"Безногий, че улыбаешься?" Фанаты "Спартака" устроили разнос российским хоккеистам
19:34
МВФ предложил действенный способ преодоления коррупции в Украине
19:32
С февраля газ в Украине снова подорожает
19:22
Савченко назвала власть "врагом украинского народа"
19:18
Нацполиция объявила о новом наборе: 3200 свободных мест
19:16
В Киеве мать отравила 9-месячного малыша спиртом
19:12
Шикарный особняк Стаса Михайлова поразил Сеть
19:02
Опасные вирусы на Земле могут истребить все человечество
18:58
Современным детям не понадобятся права на вождение автомобиля
18:10
Украинцы пожаловались на задержки переводов через ПриватБанк
17:57
В отношениях России и США что-то пошло не так
16:17
Учасники движения "Авто Евро Сила" собираются на акцию протеста
15:58
Мосийчук поразил догадкой о Савченко
15:34
Кабмин придумал для МВФ альтернативу повышению пенсионного возраста
15:00
В Украину идут морозы до минус 24 градусов
14:59
Кабмин намерен создать новую службу вместо налоговой полиции
14:44
Женщина проиграла 1,5 млн грн собранных для "помощи" бойцам АТО
14:39
Счета в 8000 грн за 90 кв. м: как не переплатить за отопление
14:27
Кухарка боевиков из Славянска добровольно сдалась СБУ
14:16
НБУ анонсировал рост цен из-за повышения минималки
13:37
Бахматюк против НБУ: во что играет олигарх?
12:29
Известному футболисту проломили череп во время матча
12:13
Комиссия иллюзионистов при Минюсте
10:51
Украинские аграрии могут потерять 1,5 млрд грн
10:15
Видеопародия с Путиным и девушкой Олей "взорвала" Сеть
09:58
Lineage OS не будет предоставлять пользователям root-права по умолчанию
09:18
Эксперт оценил потребности Украины в финансировании МВФ
08:50
Светлана Лобода в прозрачном платье похвасталась фигурой
08:46
"Беркут", бандеровцы, потная земля": Заявления Ефремова в 2014 году
08:32
Все об этом говорят: Юрий Горбунов и Катя Осадчая поженились
08:24
В 2016 году на субсидии потратили 5,7 млрд грн
08:12
Польша хочет давать украинцам визы на более длительное время
08:09
50-летняя Софи Марсо показала соблазнительную фигуру
07:50
Грузинский легион отбил у террористов часть захваченного Донбасса
07:43
Зарплаты украинских министров перевалят за отметку в 100 тысяч гривен
07:38
В Румынии вспыхнули массовые протесты против власти
Більше новин

Як вибрати гарне шампанське?

0

Як вибрати гарне шампанське?Вибираючи ігристе, потрібно звертати увагу на час витримки і зміст цукру. Вина, витримані не менш 6 місяців, і колекційні з витримкою 3 і більше року, що відрізняються особливим букетом і смаком. Залежно від змісту цукру на 1 літр, розрізняють шампанське: брют (до 15 м), сухе (до 25 м), напівсухе, у тому числі "золоте" (40-45 г), напівсолодке (60-65 р) і солодке (до 85 г).

Вміст спирту в вині коливається від 10,5 до 12,5%/про. 100 мл брюту близько 75 калорій, в солодкому - більше 110! Купуючи фірмовий напій, дивіться, щоб пляшка лежала в горизонтальному положенні (це відноситься до ємностей з корковою пробкою), тоді пробка буде вологою. В іншому випадку пробка при тривалому зберіганні може розсохнутися, і станеться кулез: в пляшку проникне повітря. В результаті оригінальне ігристе вино, незважаючи на солідну етикетку, перетвориться в звичайне сухе. Не купуйте вино в запилених ємкостях, що, може бути, довго пролежали в теплому і світлому місці, - це просто катастрофа для шипучих напоїв. Якщо ви хочете насолодитися справжнім французьким шампанським, доведеться розщедритися: пляшка напою коштує 30 у. о., а особливо цінного колекційного - 300 у. о. і більше.

Королі цінували неігристі, світлі і підбадьорливі вина і посилали його в знак поваги до інших європейських монархів. У XVII столітті неігристим шампанським винам віддавалася перевага на урочистостях в європейських країнах. Англійці були найбільшими споживачами шампанських вин і також споживали багато ігристих вин.

Перше комерційне ігристе вино було вироблено в області Ліму в Лангедоці близько 1535 року. Винайшли його не тут; невідомо, хто вперше виготовив його, хоча досить обгрунтовані заяви на цей рахунок роблять британці. В протилежність легенді і популярній думці, французький чернець Дом Періньон не винаходив шампанського, хоча майже напевно відомо, що він зробив багато покращень в процесі виробництва цього напою.

Приблизно в кінці XVII століття метод виробництва ігристого вина став відомий у Шампані одночасно з особливими процедурами виробництва (м'яка вичавка, дозування...) і більш міцними пляшками (винайденими в Англії), які могли витримувати додатковий тиск. Приблизно в 1700 році народилося ігристе шампанське.

Англійці полюбили нове ігристе вино і розповсюдили його по світу. "Брют", сучасне шампанське, був зроблений для британців в 1876. Російський імператорський двір також споживав багато шампанського, віддаючи перевагу більш солодким видам.

Пробувати на смак шампанське краще з великих келихів червоного вина (наприклад, з келиха для Бордо), оскільки аромат краще поширюється у великому келиху, але на відміну від чаші, він не випаровується і залишається всередині келиха.

Не слід заповнювати келих цілком: фужери "champagne flute" наповнюють на дві третини обсягу, а великі келихи червоного вина - не більш ніж на третину.

Шампанське завжди подається охолодженим, краще всього при температурі 7 °C. Часто пляшку охолоджують у відрі з водою і льодом перед і після розкорковування. Для цього робляться спеціальні відерця для шампанського.

З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ ВАС!

Загрузка...