Новини

17:56
Курьез дня: "Реал" отметился эпичным конфузом в матче с "Бетисом" - фотофакт
17:51
На грани фантастики: соперник "Шахтера" забил гол после умопомрачительной комбинации
17:37
В Польше заробитчанин зарезал поляка и хотел сбежать
17:22
В Киеве – бум боёв без правил. Среди участников – даже сотрудник СБУ
17:16
ГПУ конфисковала у "мафии" Януковича 200 миллионов долларов
17:09
Под Кременчугом перекрыли трассу и эвакуируют дачников из-за лесного пожара
17:05
Во Львове студентки повредили чужой Volkswagen, устроив фотосессию на крыше
16:51
Повышение пенсий уже перенесли официально
16:50
Луценко ответил на критику свадьбы сына: "Имею право на личное 5-часовое счастье"
15:29
Таке враження, що на виборах українці владу обирають для ворогів, — Міщенко
15:26
Украинские военные дали жесткий отпор боевикам на Донбассе
15:11
Российская подлодка "отомстила" террористам в Сирии крылатыми ракетами
15:03
В Приватбанке нечего продавать. Его можно подарить с доплатой - НБУ
15:00
Повышение тарифов на коммуналку: Розенко развеял опасения
14:53
Области получат на ремонт дорог 25 миллиардов - Омелян
14:50
Как сильно Brexit ударит по экономике ЕС?
14:43
В октябре у украинцев будет 10 выходных дней
14:37
Трамп: Украина достигла прогресса
14:36
Травести-дива Монро показала, как выглядела в 21 год
14:32
Усик дебютировал в сборной Украины по футболу
14:30
Украинский теплоход сменил флаг и пошел в Крым
14:27
Известная российская актриса находится при смерти после жуткой трагедии
13:59
"Народные санкции": пугающая ситуация в Киеве озадачила сеть
13:22
Магнитный пускатель: все за и против
13:19
В Украине бум прослушки: "жучки" находят даже в гостиницах
13:12
Из мостов в Киеве выпадает бетон, а от воды образуются "сталактиты"
13:08
Украина это Европа: Цены в украинских магазинах практически догнали европейские
13:04
Появился вирус-вымогатель, который вместо денег требует обнаженные фото
12:28
Названы последствия ссоры Украины с Румынией
12:20
Гройсман: Я за то, чтобы в Украине создавались высокооплачиваемые рабочие места
12:13
В купальнике за 3100 гривен: Леся Никитюк поделилась фото из отпуска
12:00
Стало известно о страшных последствиях авиакатастрофы в Стамбуле
11:53
"Укротим сумасшедшего огнем": Ким Чен Ын разразился громкими угрозами в адрес Трампа
11:47
Миротворцы в Донбассе — заморозка конфликта?
11:02
"Чисто гопник": ведущий на Кремль ТВ выгнал из студии украинского политолога
10:48
К Украине приближается "инвестиционное цунами" - Данилюк
10:45
Названы 13 "подводных камней" судебной реформы Украины
10:30
«Свободовцы» на iPad обсуждают, как провалить голосование: опубликовано фото
Більше новин

Корисні властивості вершкового масла

0

Корисні властивості вершкового маслаСьогодні багато хто хоче зберегти здоровий спосіб життя.

Візьмемо, приміром, вершкове масло, про шкоду якого писалося і говорилося стільки, що більшість людей, а особливо жіноча половина населення, щоб зберегти свою фігуру, повністю відмовилася від вживання цього важливого і корисного для організму продукту.

Існує думка, що вершкове масло стає причиною накопичення холестерину в крові, що в свою чергу призводить до атеросклерозу і серцево-судинних захворювань, і цю думку підтримують більшість авторитетних учених. Однак ми хочемо розповісти про корисні властивості вершкового масла.

Вершкове масло насправді є особливим продуктом. Для отримання 1 кілограма вершкового масла потрібно до 25 літрів натурального молока корови. Багато дієтологів і лікарі, на відміну від професора з Британії, вважають, що в раціоні кожної людини обов'язково має бути вершкове масло, тільки в розумних кількостях.

Норма вживання, склад вершкового масла

У добу здорова людина має вживати мінімум 10 грам, але не більше 30 грам. До складу вершкового масла входять жирні кислоти, вуглеводи, вітаміни групи В, А, Е, D, РР, білки, кальцій, залізо, фосфор, калій, мідь, цинк, марганець, магній, натрій. Вітамін А необхідний для зору (підтримує в нормі), крім цього він відповідає за здоров'я слизових оболонок і шкіри. До всього іншого, він необхідний для імунної системи, для правильного розвитку яйцеклітин, створення сперми, але ж тільки вершкове масло містить вітаміну А в достатній кількості, такої кількості вітаміну А немає в жодному іншому рослинному маслі.

Вітамін Е підтримує красу і здоров'я шкіри, нігтів, волосся, підтримує і силу м'язів. Вітамін D необхідний для здоров'я зубів і кісток. Всі наведені вітаміни вважаються жиророзчинними, і організм засвоює їх найкраще за допомогою натуральних жирів.

Холестерин і вершкове масло


Деякі дієтологи продовжують наполягати, що вершкове масло є холестерином, який на стінках судин утворює бляшки, і тому радять вживати замінники масла. Замінників у магазинах багато - полегшені, легкі, м'які, загалом, називаються вони по-різному, однак не є навіть маргарином.

У виробництві таких масел використовуються тварини і рослинні жири, застосовуються і жири морських ссавців, наповнювачі , емульгатори, ароматизатори, підсилювачі смаку - звичайний набір, який застосовується у всій харчовій промисловості. Але варто врахувати, що для дітей шкідливі замінники масла, тоді як молочний жир дитячим організмом засвоюється легко, до того, ж він необхідний для розвитку і зростання. Проте рекламні ролики з екранів телевізора говорять зовсім інше, але якщо згадати, то без тих самих жирних кислот, які містяться у вершковому маслі, не буде нормального синтезу статевих гормонів. До того ж жири є джерелом енергії, яка необхідна для повсякденної життєдіяльності.

Жиророзчинні вітаміни в основному містяться у вершковому маслі і в інших продуктах тваринного походження, а які містяться в травах і рослинах, не засвоюються без жиру.

Якщо жіночий організм не отримує достатньої кількості жирів, то відбуваються збої в менструальному циклі, іноді позначається на можливості завагітніти, притому не в кращу сторону.

Звичайно, якщо вживати вершкове масло тричі на день, та до того ж в чималих кількостях, будь то крему, бутерброди, випічка, то воно може спровокувати підвищення холестерину в крові. А якщо рівень крові вже підвищений, то може розвинутися атеросклероз. Але масло в цьому не винне.

Користь вершкового масла

Вершкове масло містить багато калорій, і для того, щоб ці калорії давали організму енергію і силу, а не завдавали шкоди, його потрібно вживати в розумних кількостях. Наприклад, взимку, щоб захистити себе від переохолодження, досить вранці з'їсти невеликий шматочок вершкового масла. Без жирів клітини не будуть своєчасно оновлюватися, особливо клітини нервової тканини і головного мозку. Якщо в дитячому організмі нестача жирів, то це загрожує затримкою розумового розвитку, також знижуються інтелектуальні здібності. У школяра буде спостерігатися зниження успішності і здібності до навчання.

Замінники масла завдадуть шкоди і людям з шлунково-кишковими хворобами, тому що в замінниках міститися трансжири, які можуть збільшити рівень інсуліну, до того ж вони гальмують обмін речовин .

Як вибрати вершкове масло

Виникає таке питання, то який продукт можна зі сміливістю назвати вершковим маслом? Ну, по-перше, той, що був отриманий виключно з натуральних вершків, жирність яких повинна бути не менше 82, 5%. Якщо у продукту жирність менше, або в ньому велика кількість харчових добавок, то це не вершкове масло, а маргарин, спред або інший замінник.

Вершкове масло краще всього брати в фользі, так як в ньому краще зберігаються корисні властивості. А в пергаментному папері багато вітамінів губляться, до того ж через нього потрапляє багато світла і масло окислюється. Якщо ви купили масло і бачите, що верхній шар якийсь тьмяний і пожовтів, тоді зніміть верхній шар і викиньте.

Масло необхідно зберігати в темному місці або холодильнику, температура повинна бути не вище 12 ° C. При кімнатній температурі масло можна зберігати недовго і щоб на нього не потрапляло світло. Не використовуйте скляні маслянки, так як в них за добу губляться всі корисні властивості, використовуйте краще маслянки, зроблені з непрозорого матеріалу, наприклад, пластмасові, керамічні, фарфорові.

Не тримайте вершкове масло з надто пахучими продуктами, так як масло має здатність вбирати різноманітні запахи.

Вершкове масло вживати варто тільки в свіжому, натуральному вигляді, не варто його пересмажувати, так як втрачається користь, тому додавати його слід у вже готову страву. Ну а з іншого боку, якщо продукти смажити на вершковому маслі, то виділяється менше канцерогенів, ніж виділяють інші жири і масла. Але смажити краще на топленому вершковому маслі, яке в холодильнику може зберігатися близько року. Можна самостійно зробити топлене вершкове масло - дуже обережно нагріваємо вершкове масло, поки воно не стане рідким, витримуємо його в такому вигляді близько 30 хвилин, це необхідно, щоб випарувалася вода, а молочні білки піднялися наверх. Далі шумівкою знімаємо білки, а масло проціджуємо.

Підіб'ємо підсумки: небезпечний не сам продукт, а порушення рівноваги в організмі людини і надмірне вживання.


Загрузка...