Кріп має масу корисних властивостей, він відмінно поєднується з овочами, м’ясом і різними салатами.
Однак є ряд протипоказань, кому від кропу краще відмовитися.
Протипоказання і шкода кропу:
- Ефірна олія кропу може провокувати розвиток алергічних реакцій.
- Страви і лікарські засоби, приготовані на основі зелені або плодів цієї рослини, протипоказані людям, страждаючим гіпотонією.
- Зловживання кропом може стати причиною запаморочення або тимчасового зниження гостроти зору.
- Дієтологи не рекомендують вагітним жінкам їсти страви з додаванням цієї прянощі частіше, ніж раз на тиждень.
- Кріп протипоказаний людям, що страждають атонією — захворюванням, що характеризується різким зниженням тонусу внутрішніх органів і скелетних м’язів.
Занадто часте включення кропу в раціон може стати причиною занепаду сил, швидку стомлюваність і непритомності.