Як радить фахівець зі здорового харчування Євгенія Яковлєва, взимку найкорисніше для здоров'я їсти білокачанну капусту, буряк, моркву і ріпу.
Морква допомагає серцево-судинній системі, так як запобігає спазми судин. Але варто пам'ятати, що морква може підвищувати тиск, тому гіпертонікам з цим овочем потрібно бути обережніше. Людям з тиском варто більше налягати на капусту. Цей овоч допомагає його знизити, а також сприяє виведенню шлаків і зниження поганого холестерину в крові. Причому корисна як свіжа, так і квашена.
Буряк також корисний для серця, він нормалізує ритм і підтримує тонус міокарда.
Незважаючи на те, що ці овочі зберігаються з осені, в них залишається велика кількість вітамінів і мікроелементів. На жаль такого не скажеш про фрукти. У період зберігання їх харчова цінність істотно падає. Однак, там є клітковина, тому фрукти варто час від часу купувати.
Але пам'ятайте, що людина в холоди менше рухається, а солодкі фрукти підвищують цукор в крові, що шкідливо і для фігури і для здоров'я в цілому, так як може істотно підвищити ризик діабету другого типу.