В Україні 62% перевіреного масла виявилися фальсифікатом. Підробка не відрізняється за ціною і її практично неможливо розпізнати неозброєним оком.
Про це повідомив Валентин Безрукий, резидент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест».
«Найрідше фальсифікат трапляється в крупних торгових мережах. Супермаркети помітніші, їх легше „зловити“ і оштрафувати. Тому велика частина фальсифікату все ж продається через ярмарки, базари, дрібнооптові ринки. Коли ви купуєте щось там, то ризикуєте набагато більше, ніж якщо купите масло в звичайному супермаркеті», — розповідає експерт.
За його словами, під час купівлі масла не варто орієнтуватися на ціну. Фальсифікат давно перестали продавати задешево, адже покупець відразу розуміє, що в занадто дешевому маслі щось не так. Тому зараз фальсифікат коштує майже стільки ж, як і справжнє масло.
Висока ціна не запорука якості.
Фахівець наголошує, що жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, щоб уберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікації продукту.