Відомий український кулінар Євген Клопотенко вирішив прокачати у своїх підписників скілл роботи з тістом. На думку кулінара, навіть якщо рівень підготовки не дуже і з випічкою досвіду мало, зробити бріош, або французьку булку, вийде практично у кожного.
Тому що це тільки Французька булка і все. Без драми і складнощів. Довіртеся мені. Тим більше, що я покажу дуже простий рецепт, - написав Клопотенко 17 вересня в Instagram.
Інгредієнти:
Борошно - 350г
Яйця - 3шт
Сіль - 5г
Цукор - 40г
Живі дріжджі - 15г
Вершкове масло - 125г
Готуємо:
Цукор ділимо на 2 частини. Одну змішуємо з борошном та сіллю. Іншу - з теплою водою, живими дріжджами, яйцями та м’яким маслом. Поєднуємо 2 суміші і вистоюємо тісто 1 годину. Вкрийте його лагідно рушником, щоб того малюка в період росту не лякав великий світ. Порада по дріжджам: не смикайтеся і беріть ті, які я прописав. Там є гарантія, що у вас все вийде, бо вони добре працюють з важким тістом, де багато масла. Частково це через те, що самі дріжджі гарні, а частково - бо там дуже продумане пакування, що не душить їх та залишає дихаючими і бадьорими.
Але повертаємося до тіста. Робите з нього кульки та викладаєте їх у форму, де вони зможуть притулятися один до одного та мати підтримку. Чекаєте ще 30 хвилин. Потім печете. 40 хвилин, 180 градусів. Даєте охолонути і насолоджуєтеся. Прекрасний солодкий хлібчик для сніданку. Так щоб взяти і насолодитися тими повітряними почуттями. Можна з вершковим маслом та хорошим варенням, а можна так, як я в сторіз показав. Ходіть дивіться. Цьом.