Медики радять уникати вживання консервованих супів.
Супи вважають корисною стравою у дієтологічному сенсі — вони забезпечують організм рідиною, створюють об’єм у шлунку і насиченість, що допомагає не переїдати більш шкідливою і калорійною їжею. Однак існує категорія супів, користь якої медики оцінюють вкрай скептично.
Медики рекомендують мінімізувати споживання або виключити з раціону консервовані супи, які, на їх думку, можуть підвищувати ризик розвитку інсульту.
Саме надлишок солі (точніше, натрію) лікарі вважають фактором, що робить людину схильною до інсульту. Він змушує організм накопичувати рідину, що сприяє підвищенню тиску. Наслідками цього стають хвороби серця, інсульти.
Фахівці радять надавати перевагу самостійно приготованій їжі.