Спосіб засолювання, який пропонує Shuba, підходить для різних видів червоної риби: лосося, сьомги, форелі, горбуші. Риба виходить збалансованою та ніжною. Ступінь «просолу» можна регулювати залежно від власних побажань.
Для засолювання чудово підходить заморожена риба. Продукти можна і потрібно заморожувати, правда важливо знати, що це зробили правильно: на рибі не повинно бути льоду, вона повинна мати природний колір, а при розморожуванні рідина має бути зовсім мало. До речі, вдома розморожувати рибу теж треба вміти правильно: краще за все просто перекладіть її з морозильної камери у холодильник.
Щоб не заморочуватися з обробленням і патранням цілої великої риби, купуйте філе зі шкіркою, це важливо.
Інгредієнти
Риба червона, філе 400 г
Перець чорний мелений 1/2 ч. л.
Сіль 1 ст. л.
Крок 1/2
Рибу цілим шматком покладіть у миску шкірою донизу. Посипте сіллю. Накрийте кулінарною плівкою або кришкою. Поставте в холодильник на 24 години.
Крок 2/2
Перевірте рибу: вона повинна дати сік-розсіл. Якщо соку немає, додайте ще солі. Якщо сік є, спробуйте, чи достатньо солі. Залиште у холодильнику ще на 24 години.
Рибу можна їсти одразу або прибрати у морозильну камеру. Для цього змастіть філе оливковою олією, загорніть у фольгу, покладіть у пакет для заморозки та покладіть у морозилку.