Цибулевий суп готували ще римляни. Спочатку він вважався їжею для бідних, тому що головний інгредієнт — цибуля — була доступною, її легко вирощувати та зберігати.
Сучасний рецепт, де використовують карамелізовану цибулю та густий яловичий бульйон, бере свій початок у Франції 18 століття.
Якщо ви є шанувальником французького цибулевого супу і вже готували його вдома, то помітите, що цей рецепт трохи відрізняється: замість червоного вина ми беремо біле, а ще використовуємо комбінацію «курячий бульйон + яловичий бульйон». Вийде ще смачніше!
Інгредієнти
- Масло вершкове 80 г
- Цибуля 3 шт.
- Борошно пшеничне 40 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 3 г
- Вино біле 65 мл
- Курячий бульйон 400 мл
- Яловичий бульйон 550 мл
- Чебрець 15 г
- Французький багет 1 шт.
- Сир грюєр 160 г
Крок 1/3
Цибулю почистіть і поріжте тоненькими напівкільцями.
Крок 2/3
У великій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте цибулю і готуйте, періодично помішуючи, до золотистого кольору. Додайте борошно і готуйте 1 хвилину. Приправте сіллю та перцем, потім налийте біле вино, перемішайте і дайте покипіти, поки воно не випарується, 3 хвилини. Додайте курячий і яловичий бульйони та чебрець і доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Приправте сіллю та перцем, вийміть чебрець.
Крок 3/3
Розігрійте духовку до високої температури. Покладіть скибочки багета на деко і посипте кожну 20 г тертого сиру. Відправте у духовку на 2-3 хвилини.
Подавайте суп у тарілках або великих чашках, поклавши зверху скибочку багета. Прикрасьте гілочкою чебрецю.