Сирник ще в дитинстві пекла мама, пам'ятаєте? Чізкейк - це практично той же сирник, але трішки видозмінений. Наш рецепт неодмінно вам сподобаєтья, адже він вдається кожній господині.
Інгредієнти:
- Сир (15-20%) – 800 г
- Печиво "Топлене молоко" – 400 г
- Вершкове масло – 150 г
- Вершки (15-20%) – 120 г
- Сметана (20%) – 250 г
- Цукор – 60 г
- Куряче яйце – 3 шт
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Приготування:
Печиво подрібніть у дрібну крихту, а паралельно на водяній бані розтопіть вершкове масло. Змішайте ці інгредієнти разом та викладіть у форму, заздалегідь застелену пергаментом. Товщина цього шару не повинна перевищувати 10 мм, а бортики – 5-7 мм. Поставте форму холодильник.
Подрібніть сир за допомогою блендеру так, щоб утворилася однорідна кремова маса. Додайте до неї вершки та знову перебийте блендером. Після цього вбийте у суміш яйця, висипте цукор та ванілін і знову збийте блендером. Отриману суміш перелийте у форму та поставте у розігріту до 170° духовку на 50 хв.
Збийте сметану з двома ст.л цукру, а по завершенні 50 хв – витягніть чизкейк з духовки та залийте сметанною масою. Збільшіть температуру духовки до 200° та продовжуйте випікати ще близько 7 хв.
Готовий чизкейк поставте у холодильник на ніч, а вранці насолоджуйтеся смачним десертом.