Як бути, коли готова курка у холодильнику є, але їсти її в такому вигляді не хочеться? Цей рецепт допоможе «оживити» готову холодну відварну або підсмажену курку та створити з додаванням курячих шматочків чудову теплу страву.
Готується салат на пару, тому задалегідь потурбуйтеся про пароварку.
За рецептом, у страву додається м’ята, крес-салат або рукола, але ви можете обрати зелень на свій смак.
Кількість інгредієнтів у рецепті розраховано на 4 порції з використанням 1 цілої готової курки.
Інгредієнти
- Картопля 0.5 кг
- Курка 1 шт.
- Майонез 1/3 склянки
- Кріп 50 г
- Лимон, сік 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця 2 склянки
- Перець чорний мелений 1/2 г
- Спаржа, пучок 400 г
Інгредієнти за бажанням
- Крес-салат за смаком
- Рукола за смаком
- М'ята 1/2 склянки
Для подачі
Лимон за смаком
1. Поставте кошик для пароварки у велику каструлю, наповнену підсоленою водою приблизно на 2,5 см. Накрийте каструлю кришкою і доведіть воду до кипіння. Додайте картоплю, накрийте кришкою і готуйте на пару, поки вона не стане м’якою, приблизно 10 хвилин.
2. Тим часом відріжте від курки м’ясо грудки, видаліть шкіру, наріжте скибочками 1 см. Зніміть ніжки з туші, видаліть і викиньте шкіру, а м’ясо з кісток наріжте скибочками 1 см.
3. Збийте майонез, кріп, лимонний сік, гірчицю, перець і 1/4 ч. л. солі у середній мисці.
4. Додайте спаржу та скибки курки до картоплі у пароварці, накрийте кришкою і готуйте приблизно 3 хвилини, поки спаржа не стане хрусткою, а курка не прогріється.
5. Перекладіть картоплю, спаржу і курку на блюдо або тарілки та полийте заправкою. Зверху посипте крес-салатом та м’ятою. Подавайте разом із дольками лимона.