У стародавні часи тісто на лаваш доручалося замішувати лише найстаршій та найповажнішій жінці у родині, а розкачувати його повинна була наймолодша з невісток.
Сьогодні замішувати та розкачувати тісто на лаваш може будь-хто — навіть дитина. Адже процес цей надзвичайно простий, а його результат — не тільки смачний, але й корисний. І це не просто слова — вчені давно вже встановили, що лаваш містить необхідний нашому організмові калій, магній, фосфор, низку вітамінів та багато чого іншого.
До того ж лаваш не такий калорійний як звичайний хліб. Тож його можна їсти, не переймаючись за стан фігури! А ще лаваш внесений до списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. А це, погодьтеся, вже серйозно!
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 300 г
- Вода 150 г
- Олія соняшникова 45 г
- Сіль 2 г
Крок 1/6
Просійте у миску борошно, зробіть в ньому ямку та влийте туди воду і масло, додайте сіль.
Крок 2/6
Замісіть тісто. Воно повинно стати гладким і еластичним. Для зручності — змастіть руки олією.
Крок 3/6
Розділіть тісто на шматки, орієнтуючись на розмір вашої сковорідки.
Крок 4/6
Розкатайте шматки качалкою — пласти повинні бути максимально тонкими. Не бійтеся їх розкатувати — тісто еластичне та витримає ваш натиск.
Крок 5/6
Добряче прогрійте сковороду та смажте пласти без додавання олії.
Крок 6/6
Готові лаваші накрийте вологим рушником.