Риба, тушкована в ананасовому соку, виходить дуже ніжною, соковитою й ароматною, з приємним кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
- 1 кг хека
- борошно
- 4 ст. л. олії
- 3 морквини
- 3 цибулини
- 4-5 ст. л. кетчупу або 1-2 ст. л. томатної пасти
- банка консервованих ананасів (420 г)
- сіль та спеції — на смак
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. оцту
- прянощі (лавровий листок, запашний перець, гвоздика).
Приготування:
Рибу випатрати, помити й нарізати невеликими шматочками. Посолити й поперчити за смаком, обкачати в борошні, обсмажити на олії до готовності.
Охолодити й залити маринадом.
Для маринаду: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити овочі на сковорідці з розігрітою олією до напівготовності: спочатку цибулю...
...потім моркву:
Посолити, всипати цукор. Додати ананаси, нарізані кубиками (без соку!).
Потім – кетчуп та прянощі. Накрити кришкою і періодично помішуючи, тушкувати 15-20 хвилин. Після цього влити в сковорідку оцет і сік із ананасів. Прокип'ятити маринад й охолодити. Залити цим соусом рибу в каструлі.
Тушкувати все разом протягом 10-15 хвилин на маленькому вогні. Обов’язково поставити страву в холодильник і дати настоятися мінімум 3-4 години (або залишити на ніч, наступного дня рибка ще смачніша).