Європейська химера, вона ж — морський заєць, — риба, яка чудово підійде для кулінарних експериментів. Вона швидко готується, досить смачна та не кістлява.
Зайцем рибу називають через схожість у зовнішності — морда схожа на заячу. Завдяки низькокалорійності рибу можна вживати в піст або на дієті. Окрім того, філе риби-зайця є ідеальним джерелом легкозасвоюваного білка, а це досить цінно для спортсменів і людей, що займаються фізичною працею.
М’ясо у морського зайця трохи жорсткувате, але досить соковите, без кісточок. Спробуйте приготувати таку химеру у себе на кухні.
Інгредієнти
- Морський заєць 600 г
- Морква 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Олія соняшникова 10 г
- Сіль за смаком
- Перець болгарський 1 шт.
- Спеції за смаком
1. Рибу-зайця обмийте та поріжте на невеликі шматки, по 12-15 см. Замаринуйте рибу у спеціях, посоліть. Відставте.
2. Помийте та почистьте овочі. Наріжте, відставте.
3. Сформуйте із фольги невелички човники, приблизно під розмір шматків риби. Покладіть у них шарами овочі — моркву, цибулю, перець та рибу. Можно також посолити-поперчити самі шари овочів. Зверху додайте олію.
4. Човники покладіть на деко і запікайте у розігрітій духовці при температурі 180 °С 20-25 хвилин. Смачного!