Класичною паскою на дріжджовому тісті вже нікого не здивуєш, а ось паски із сиру не мають такого попиту. Але цей рецепт заварної паски може все змінити!
Спробуйте щось незвичайне на цей Великдень — заварну паску. Приготована із кисломолочного сиру, сметани, вершкового масла і яєць із цукром, ваніллю та родзинками, вона нагадує чизкейк. Можете подавати її разом зі звичайною паскою.
Інгредієнти
- Сир кисломолочний 1 кг
- Сметана 250 г
- Масло вершкове 250 г
- Яйця 8 шт.
- Цукор 500 г
- Родзинки 400 г
- Цукор ванільний 20 г
1. Сир розітріть з маслом на пухку масу. Додайте сметану, збиту із цукром, розтерті жовтки і ванільний цукор. Родзинки промийте в теплій воді, обсушіть і покладіть у сирну масу. Білки збийте в піну, додайте до маси і добре перемішайте.
2. Покладіть сирну масу в емальований посуд і поставте на маленький вогонь. Грійте, постійно помішуючи, до першої бульбашки. Зніміть з вогню, охолодіть до кімнатної температури, перемішайте і викладіть у змащені маслом форми.
3. Залиште для застигання на кілька годин. Потім переверніть і покладіть на блюдо. Зверху прикрасьте родзинками.