Зустрічайте Великдень із цим простим печивом зі смаком лимона та мускатного горіха. Його дуже легко готувати, а у рецептурі нема ніяких складних інгредієнтів.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 300 г
- Масло вершкове 200 г
- Цукор 140 г
- Яйця 1 шт.
- Лимон, цедра 1 ст. л.
- Мускатний горіх мелений 1/6 ч. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
1. Розділіть білок та жовток яйця по окремих ємностях.
Помістіть розм’якшене масло і цукор в миску та збийте їх до однорідності.
Додайте жовток, цедру лимона і мускатний горіх та знову збийте.
2. Додайте борошно, сіль та замісіть тісто. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
3. Підготуйте деко, змащене олією або застелене пергаментом. Розріжте тісто навпіл і розкачайте до ½ см завтовшки.
За допомогою шийки склянки зробіть заготовки печива круглої форми.
За бажанням, формуйте десерт будь-якої форми.
Охолодіть заготовки на деку протягом 30 хвилин.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів.
5. Випікайте печиво 7 хвилин, потім дістаньте з духовки, змастіть яєчним білком, посипте додатковим цукром і поверніть в духовку на 7-8 хвилин або до легкого золотистого кольору.
Дайте готовому печиву охолонути на деку впродовж 5 хвилин, а потім обережно перенесіть на плоску тарілку до повного охолодження.