Готуємо на свята домашню ковбасу зі свинини та курки.
Складники:
- Нежирна свинина – 1,5 кг
- Курячі стегна – 1,5 кг
- Часник – 2 зубці
- Червоний перець – за смаком
- Мускатний горіх - 10 г
- Сіль – 50 г
- Цукор – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Свинину нарізати та пропустити через м'ясорубку.
Курячі стегна відокремити від кісток, зняти шкірку. Нарізати невеликими кубиками. Потім перемішати із м'ясним фаршем.
Змішати подрібнений часник із сіллю, цукром, спеціями, додати в м'ясний фарш і ретельно вимісити.
З готового фаршу сформувати 2 палиці ковбаси і щільно запакувати в кілька шарів фольги.
Духовку прогріти до 40 градусів, покласти ковбасу на решітку та запікати 2 години, потім збільшити температуру до 70 градусів і запікати ще 2 години.
Смачного!