Як приготувати мокру паску?
Виявляється, навіть випічка може бути соковитою.
Аби вразити цьогоріч своїх близьких кулінарним талантом, приготуй незвичайну паску, що точно підкорить серця всіх, хто її спробує.
Ранок у Великому Місті підготував для тебе рецепт приготування мокрої паски.
Зберігай, готуй та насолоджуйся вишуканим смаком!
Рецепт мокрої паски
Інгредієнти
- Молоко – 100 мл
- Вершкове масло – 200 г
- Вершки (30% жирності) – 200 мл
- Борошно – 800-850 г
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Жовтки яєчні – 4 шт
- Сухофрукти, родзинки або цукати – 200 г
- Сухі дріжджі – 10 г (або 30 г свіжих)
- Ванільний екстракт — 1 чайна ложка
- Дрібка солі
Приготування
1. Промий та залиш у воді цукати, сухофрукти й родзинки, аби під час приготування вони стали м’якшими.
2. У великій посудині підігрій молоко, додай до нього дріжджі, одну столову ложку цукру та 2-4 столові ложки борошна. Перемішай масу, аби вона стала схожою на сметану за консистенцією. Після цього накрий опару харчовою плівкою й залиш у теплому місці на пів години, поки майбутнє тісто не збільшиться в об’ємі.
3. До яєць і жовтків додай сіль та збий їх до однорідної маси. Висип у суміш цукор, ванільний екстракт та збивай усе протягом 5-7 хвилин, аби цукор повністю розчинився, а маса стала пишною та густою.
4. Не забудь дістати з холодильника вершкове масло заздалегідь, аби воно розм’якло, поки ти займаєшся іншими інгредієнтами.
5. До опари, що піднялася за пів години, слід додати збиті яйця. Після цього влий у суміш 50 мл підігрітих вершків та обережно все перемішай ложкою.
6. Засип до суміші ще 150-200 г борошна, додай другу частину масла й ще трохи вершків. Знову ретельно все вимішуй, аби не з’являлися грудочки борошна в тісті. Повторюй цю процедуру кілька разів. Ти маєш влити в тісто всі вершки, а от борошно має залишитися (приблизно 100 г).
7. Накрий тісто плівкою й поклади в тепле місце, аби його об’єм збільшився щонайменше у 2 рази. Почекай приблизно півтори години.
8. Підготуй робочу поверхню: присип стіл борошном і вивали на нього тісто, що мало піднятися.
9. Розтягни тісто по столу й присип його родзинками, цукатами й сухофруктами, а потім скрути й вимішуй, поки вся начинка не розподілиться рівномірно.
10. Розділи тісто на рівні частини та зліпи з нього кульки. Кожна кіля має займати близько третини форми для випічки паски. Накрий готове тісто рушником і залиш “відпочивати” ще на годину, аби воно знов підійнялось.
11. Паски слід випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 30-40 хв (час випічки залежить від розміру пасок).
12. Готові паски залиш, аби вони повністю охололи. Після цього можна наносити глазур і прикрашати випічку посипкою, маком, фруктами або іншим декором до свого смаку.