Напевно, однією з найсмачніших страв з курки та грибів є французький жульєн. Ми підготували для тебе простий рецепт. Приготуй і насолодись стравою.
Що таке жульєн?
Жульєн має давню історію. Це слово походить від французького julienne — липневий, літній.
Французький шеф-кухар Жан Жюльєн у 1785 році вигадав суп із суміші тонко нашинкованих овочів. Від його прізвища й пішла назва відомої закуски.
У наші дні так називають нарізані та тушковані овочі, курятину, гриби з сиром, запечені у сметані. Жульєн — це закуска, а не повноцінна страва.
Він подається невеликими порціями, найчастіше у горщиках, у яких готувався. Подають його максимально гарячим, з духовки. А їдять маленькою ложечкою.
Знадобиться
- куряче філе — 500 г
- печериці — 300 г
- цибуля — 200 г
- твердий сир — 300 г
- вершки або сметана — 300-350 г
- борошно — 2 ст.л.
- сіль
- перець
- олія
Приготування
Порада: філе і печериці краще різати соломкою, а цибулю — кружечками.
- Відвари філе до стану готовності. Це приблизно через 20 хвилин після закипання. Дай йому охолонути, а потім дрібно наріж.
- Наріж цибулю, почисть та поріж гриби.
- Обсмаж цибулю на пательні, додай гриби. Смаж, доки рідина не википить (10-15 хвилин) і додавай куряче філе.
- Посоли, поперчи та додай інші спеції за смаком, перемішай і зніми з вогню.
- На сухій пательні злегка обсмаж борошно.
- Додай до курки з грибами вершки та доведи всі інгредієнти до кипіння.
- Додай на пательню з борошном уже підсмажені гриби, філе та цибулю. Перемішай все і зніми з вогню.
- Викладай масу в горщики та посип сиром.
- Став горщики в духовку, не накривай їх кришками.
- Запікай протягом 15 хвилин при температурі 180 °С. Коли з’явиться золота скоринка, страва буде готовою.