Основою цього китайського швидкого супчику є збиті курячі яйця. Так, доволі незвично, але швидко та смачно. Окрім красивих смужок збитих яєць супчик може похвалитися м’ясистими грибами, які роблять суп ще привабливішим та ситним.
Для приготування вам знадобиться куриний або овочевий бульйон, упаковка свіжих або сушених грибів шіїтаке та корінь імбиру.
Примітка: якщо ви не знайшли у продажу гриби, які вказані в рецепті, замініть їх печерицями або грибами за смаком.
- Яйця курячі 3 шт.
- Курячий бульйон 800 мл
- Крохмаль кукурудзяний 30 г
- Соус соєвий 15 мл
- Цибуля зелена 45 г
- Гриби шиїтаке 300 г
- Перець чорний мелений 0.5 г
- Сіль за смаком
- Корінь імбиру, свіжий 2 г
1. Помийте та обітріть паперовими рушниками яйця. Розбийте їх у глибоку мисочку.
2. Помийте та наріжте великими шматками гриби. Помийте та подрібніть зелену цибулю.
3. Натріть корінь імбиру в невеличку тарілку. Розмішайте 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю в ½ склянки бульйону.
4. Візьміть глибоку каструлю. З’єднайте у ній решту бульйону, тертий імбир, соєвий соус, зелену цибулю, перець та сіль. Доведіть рідину до кипіння. Постійно помішуючи додайте в каструлю бульйон з крохмалем.
5. Добре збийте у мисці яйця та влийте тоненькою цівкою в суп, при цьому постійно помішуючи суміш. Яйця повинні розпастись на стрічки. Вимкніть вогонь та одразу подавайте суп до столу.
Корисні поради:
Поставте на стіл нарізаний французький багет або сухарики.
Якщо у вас немає під рукою ні свіжого, ані сухого імбиру — замініть його на спеції за смаком, або на щіпку подрібненого часнику.
Смачного!