Хочете чогось цікавішого, ніж просто запечене м’ясо на вечерю? Ми це відчували, тому підготували для вас рецепт м’яса в тісті з чорносливом і горіхами.
Разом із цією стравою ви вирушите у подорож своїми смаковими рецепторами. Ця страва готується з добре приправленої свинини разом із чорносливом і горіхами, загорнутої у листкове тісто.
Щоб пришвидшити приготування, радимо взяти готове листкове тісто. Але якщо у вас є час і бажання, можете приготувати його самостійно. Головне — це запекти його до досконалої золотистої скоринки!
- Свинина 800 г
- Чорнослив без кісточки 150 г
- Волоські горіхи, очищені 60 г
- Часник, зубчики 3 шт.
- Тісто листкове заморожене 450 г
- Олія соняшникова 40 мл
- Яйця 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
1. Чорнослив залийте гарячою водою на 10 хвилин. Потім обсушіть і наріжте. Ядра горіхів порубайте і змішайте зі шматочками чорносливу.
2. Часник почистіть і пропустіть через прес.
3. М’ясо помийте, обсушіть і обсмажте на гарячій сковороді із олією з усіх сторін до рум’яної скоринки. Дайте охолонути. Потім зробіть посередині глибокий надріз, щоб вийшов карманчик, і заповніть його чорносливом з горіхами. М’ясо натріть сіллю, перцем і часником.
4. Листкове тісто розкачайте в пласт. По центру викладіть м’ясо, краї тіста з’єднайте і добре защипайте. Яйце трохи збийте і змастіть ним тісто.
5. Деко застеліть пергаментом, покладіть на нього м’ясо в тісті швом донизу. Помістіть в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Потім зменште нагрів до 180°C і запікайте ще 20-25 хвилин до золотої скоринки.