Смажена, варена, запечена, перебита в пюре... Із картоплі можна приготувати багато найрізноманітніших страв, тому вона є одним із найпопулярніших овочів.
Картопля смачна як самостійний гарнір, але також добре підходить для приготування супів, пирогів тощо. Для більшості рецептів з картоплі треба нарізати її кубиками, а цей процес може бути справді часозатратним (особливо, якщо картоплі треба багато). Якщо ви шукаєте розумний спосіб заощадити час на кухні (і давайте подивимося правді в очі — хто ж ні?), спробуйте нашу улюблену техніку: очистіть і наріжте сиру картоплю, а потім зберігайте її в ємності з водою в холодильнику. щоб вона не стала коричневою.
Ви можете почистити та нарізати картоплю за 24 години до того, як вам треба буде з неї готувати страву. З чого ж почати та як зробити так, щоб ваша картопля добу не чорніла? Для початку добре вимийте вашу картоплю під прохолодною водою та очистіть її від шкірки. Далі наріжте кубиками, скибочками чи так, як того вимагає рецепт. Помістіть картоплю в миску або герметичний контейнер і повністю залийте холодною водою, а потім приберіть в холодильник.
Коли настане час готувати з картоплею, злийте воду і знову промийте холодною водою. Таке подвійне промивання водою видалить надлишок крохмалю — картопля стане більш хрусткою при запіканні чи смаженні.
Знаючи цей кулінарний лайфхак, ви зможете не лише заздалегідь підготуватися до великої званої вечері, але й спростити собі життя в будні, просто діставши вже очищену картоплю з холодильника після насиченого трудового дня. Як тільки ви впровадите цю кулінарну техніку в життя, дивуватиметесь, чому не робили цього раніше.