лазурована полуниця — це свіжі, соковиті ягоди, покриті твердою карамельною оболонкою. Як тільки ви скуштуєте цей унікальний десерт, ви захочете готувати його знову і знову.
Що ви можете зробити з глазурованою полуницею? Окрім того, що її вживають як самостійну страву, з неї вийде гарне доповнення до фруктової тарілки, фруктового пирога, кексів або ягідного торта, пише Шуба.
І ви не обмежені лише полуницею. Цей рецепт та спосіб глазурування можна використовувати для покриття інших ягід і фруктів, таких як малина, а також скибочки апельсина, виноград та ківі.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Полуниця - 450 г
- Цукор - 350 г
- Вода -200 г
- Мед - 130 г
Приготування
- Підготуйте деко. Накрийте його алюмінієвою фольгою та збризніть антипригарним кулінарним спреєм.
- Полуницю помийте і ретельно висушіть.
- Приготуйте крижану ванну, помістивши лід і холодну воду в чашу, достатньо велику, щоб вмістити каструлю, де ви готуватимете карамель.
- З’єднайте цукор, воду та рідкий мед або сироп у середній каструлі на середньо-сильному вогні. Вставте термометр для карамелі. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться
- Продовжуйте варити, не перемішуючи, поки температура сиропу не досягне 150 °С.
- Під час цього процесу, який може зайняти від 10 до 20 хвилин, періодично протирайте боки каструлі мокрою кондитерською щіткою, щоб запобігти кристалізації.
- Як тільки карамель досягне 150 °С, негайно зніміть каструлю з вогню і занурте дно у підготовлену крижану ванну, щоб зупинити її подальше приготування. Не дозволяйте крижаній воді потрапляти в каструлю.
- Немає термометра? Якщо капнути гарячим (140–155 °С) цукровим сиропом в холодну воду, кулька карамелі стає твердою і ламкою. Чим більше температура, тим вона темніше і менше прилипає до зубів.
- Коли карамель перестане готуватися (прослідкуйте, щоб бульбашки перестали підніматися з дна каструлі), вийміть каструлю з крижаної води.
- Тепер ви можете починати занурювати ягоди. Тримаючи полуницю за «хвостик», опускайте її, поки вона майже не зануриться в карамель. Будьте обережні, щоб не торкатися рідкої карамелі, оскільки вона дуже гаряча і може спричинити опіки.
- Вийміть ягоду з карамелі і дайте надлишку стекти з кінця. Поверніть її кілька разів, щоб переконатися, що зайва карамель стекла, а потім покладіть на підготовлене змащене деко.
- Швидко повторіть з рештою ягід, поки всі вони не будуть покриті карамеллю.
- Дайте цукеркам затвердіти при кімнатній температурі. Подавайте негайно і насолоджуйтесь!