U-News » Про все » Пікантний соус до м'яса: як приготувати домашній кетчуп
Всі новини

Пікантний соус до м'яса: як приготувати домашній кетчуп

Магазинний кетчуп складно назвати соусом, адже замість того, щоб підкреслювати смак страви, він геть-чисто заглушає його своїми хімічними добавками.

До того ж його сумнівний склад не дозволяє включити його в дитячий раціон. Якщо ви любите поєднання м'яса або риби з томатним соусом, пропонуємо приготувати домашній кетчуп, що складається з натуральних продуктів і має пікантний смак. Рецептом поділилася Realist.online.

Інгредієнти

  • Томати 5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Цукор 250 г
  • Сіль 40 г
  • Кориця мелена 3 г
  • Перець чорний мелений 2 г
  • Паприка мелена 2 г
  • Гвоздика мелена 2 г
  • Оцет 9% 50 мл (опціонально)

Приготування

  1. Наріжте помідори великими шматочками. Покладіть у каструлю та поставте на помірний вогонь.
  2. Якщо за 10-15 хвилин помідори не дали сік, влийте трохи води. Перемішайте та готуйте овочі на середньому вогні ще 40-50 хвилин.
  3. Наріжте цибулю великими кубиками і додайте в каструлю.
  4. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні ще півтори-дві години.
  5. Зніміть каструлю з вогню. Додайте цукор, сіль, корицю, чорний перець, паприку та гвоздику.
  6. Перемішайте та подрібніть масу блендером до однорідної консистенції.
  7. Знову поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і готуйте ще півтори-дві години.
  8. За 10 хвилин до закінчення варіння влийте оцет в каструлю і перемішайте. Якщо ви не плануєте зберігати кетчуп довго, оцет можна не додавати.
Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Стиліст назвала несподівані тренди літа 2022 

У моді будуть пір'я, сітка і бахрома. Український стиліст ...

Окна будут такими чистыми, будто их нет: французский способ мытья стекол

Говорят, что французы любят все натуральное, в том числе и ...

Астрологи назвали найбільших безвідповідальних знаків Зодіаку

На жаль, деякі люди так і залишаються у своєму мисленні ...