U-News » Про все » Простий кекс до чаю
Всі новини

Простий кекс до чаю

Поки погода шепоче: "Забудь про морозиво, желе, суфле і усілякі витребеньки", пропоную спекти простий кекс, у мене із замороженою журавлиною, але ягоди можна будь-які, але обов'язково додайте, щоб збагатити смак.

Прості інгредієнти, зрозуміле замішування, тобто чекати щось типу ВАУ не варто, простий смак добротного кексу до щоденного чаювання, пише ПіКа.

На форму 26×11,5 см:

  • 2 яйця
  • 150 гр цукру
  • 150 мл молока
  • 50 гр вершкового масла
  • цедра апельсина – 1 ч.л.
  • 250 гр борошна
  • 10 гр розпушувача
  • дрібка солі
  • 250 гр журавлини
  • 2 ч.л крохмалю

Для глазурі:

  • 50 гр цукрової пудри
  • 20 мл лимонного соку

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, розтоплене вершкове масло та апельсинову цедру, перемішуємо. Просіюємо борошно, додаємо сіль, розпушувач і замішуємо тісто. Журавлину змішуємо з крохмалем (щоб ягоди не осіли на дно форми, а рівномірно розподілилися), а потім відправляємо її в тісто і перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером (краще силіконізованим), викладаємо тісто у форму і відправляємо в духовку на годину при 180 С (перевіряємо готовність зубочисткою).

Коли кекс буде майже готовий, зробимо глазур: змішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Готовий гарячий кекс змащуємо глазур'ю. Залишаємо відпочити на годину, а потім можна розрізати та подавати до столу.

Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Няня с проживанием за границу: основные разновидности

Няня с проживанием за границу – это профессионал, основная ...

Стиліст назвала несподівані тренди літа 2022 

У моді будуть пір'я, сітка і бахрома. Український стиліст ...

Окна будут такими чистыми, будто их нет: французский способ мытья стекол

Говорят, что французы любят все натуральное, в том числе и ...