Поки погода шепоче: "Забудь про морозиво, желе, суфле і усілякі витребеньки", пропоную спекти простий кекс, у мене із замороженою журавлиною, але ягоди можна будь-які, але обов'язково додайте, щоб збагатити смак.
Прості інгредієнти, зрозуміле замішування, тобто чекати щось типу ВАУ не варто, простий смак добротного кексу до щоденного чаювання, пише ПіКа.
На форму 26×11,5 см:
- 2 яйця
- 150 гр цукру
- 150 мл молока
- 50 гр вершкового масла
- цедра апельсина – 1 ч.л.
- 250 гр борошна
- 10 гр розпушувача
- дрібка солі
- 250 гр журавлини
- 2 ч.л крохмалю
Для глазурі:
- 50 гр цукрової пудри
- 20 мл лимонного соку
У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, розтоплене вершкове масло та апельсинову цедру, перемішуємо. Просіюємо борошно, додаємо сіль, розпушувач і замішуємо тісто. Журавлину змішуємо з крохмалем (щоб ягоди не осіли на дно форми, а рівномірно розподілилися), а потім відправляємо її в тісто і перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером (краще силіконізованим), викладаємо тісто у форму і відправляємо в духовку на годину при 180 С (перевіряємо готовність зубочисткою).
Коли кекс буде майже готовий, зробимо глазур: змішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Готовий гарячий кекс змащуємо глазур'ю. Залишаємо відпочити на годину, а потім можна розрізати та подавати до столу.