U-News » Про все » Простий у приготуванні, але дуже смачний сир
Всі новини

Простий у приготуванні, але дуже смачний сир

Напевно, багато хто знає цей рецепт. Тим більше йому вже доволі багато років. Пропонуємо вам приготувати смачний сир, який був коронною стравою ще наших батьків.

Можливо, це далеко не найдешевший рецепт, але сир має дуже виразний смак, а також є дуже корисним для здоров’я, пише ВОНА.

Інгредієнти:

  • молоко 3,2% – 1 л.
  • яйця курячі – 3 шт.,
  • сметана 15% – 220 гр. (1 упак.),
  • сіль – 1 ч.л. (під ніж)

Приготування:

  1. Отже, молоко у каструлі на вогонь. Додаємо до нього сіль (ми додали всього чайну ложку, хто любить солоний сир, можете додати більше).
  2. У цей час у чашку наливаємо сметану та розбиваємо яйця. Перемішуємо все до однорідності, але не збиваємо.
  3. Дочекаємося, коли молоко тільки почало покриватися тонкою плівкою – тобто, не доводимо його до кипіння.
  4. Тонким струмком виливаємо в гаряче молоко яєчно-сметанну суміш, постійно помішуючи.
  5. Залишаємо нагріватися на середньому вогні.
  6. Буквально через 3 хвилини почнуть з’являтися перші сирні пластівці. Ще через 2 хвилини пластівців стане багато, і вся суміш буде закипати.
  7. Сироватка взагалі стане зеленою. Значить все, більше не треба варити.
  8. Виходить, всю суміш ми нагрівали буквально 5 хвилин, не більше.
  9. На цьому етапі можна додати подрібнену зелень або інший смачний наповнювач.
  10. Залишилось сир відцідити. У нас є спеціальна ємність для цього, якщо у вас її немає, можна використовувати звичайне сито з дрібними осередками.
  11. На дно викладаємо марлю у два шари. Перекладаємо сирні пластівці в ємність із марлею. І ложкою трохи трамбуємо.
  12. Щоб пластівці між собою краще склеїлися, опускаємо ємність із пластівцями в гарячу сироватку.
  13. Залишаємо на 5-10 секунд. Може це й необов’язково, але у такий спосіб сир краще склеюється, принаймні нам так здається.
  14. Після цього складаємо марлю та ставимо зверху вантаж. В якості вантажу можна використовувати звичайну банку з водою.
  15. Залишаємо всю конструкцію на 6 годин. Після чого наш сир готовий!
  16. Він добре тримає форму та легко відстає від марлі.
  17. Готовий сир ставимо в холодильник і на ранок маємо готове смачне доповнення до сніданку.

З вказаних продуктів ми отримали сир вагою в 300 грам.

Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Стиліст назвала несподівані тренди літа 2022 

У моді будуть пір'я, сітка і бахрома. Український стиліст ...

Окна будут такими чистыми, будто их нет: французский способ мытья стекол

Говорят, что французы любят все натуральное, в том числе и ...

Астрологи назвали найбільших безвідповідальних знаків Зодіаку

На жаль, деякі люди так і залишаються у своєму мисленні ...