Якщо ви шукаєте більш поживну альтернативу солодощам на перекус — яєчна намазка підійде якомога краще. Яйце, багате на білки і жири, разом з освіжаючою зеленню і скибочками хліба дадуть почуття ситості на декілька годин.
Взагалі, цю намазку можна сміливо назвати мультифункціональною, адже крім перекусу вона чудово підійде і в якості сніданку, як самостійний салат, і навіть стане чудовим доповненням святкового столу. Яєчна намазка має дуже неочікуваний смак, адже цибуля шалот, естрагон і петрушка надає закусці гіркуватий присмак і неповторний аромат! Якщо ви бажаєте зробити намазку ідеальною — використовуйте домашній майонез, оливкову олію першого віджиму і свіжозмелений перець. Саме такі нюанси роблять страву неперевершеною!
Якщо ви хочете використовувати яєчну намазку в якості швидкого перекуса — просто відваріть яйця заздалегідь, а всі інші кроки робіть безпосередньо перед вживанням, пише Шуба.
Інгредієнти на 2 порці:
Основні
- Яйця курячі - 4 шт.
- Майонез - 100 г
- Цибуля шалот - 1 шт.
- Естрагон - 8 г
- Зелена цибуля - 8 г
- Петрушка - 8 г
- Тостовий хліб - 4 шт.
- Оливкова олія - 10 мл
- Сік лимонний - за смаком
- Сіль морська - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Приготування
- Зваріть яйця круто, приблизно 7-9 хвилин. Занурте в холодну воду.
- Подрібніть цибулю-шалот, естрагон, цибулю зелену і петрушку. Яйця почистіть і натріть на крупній тертці або крупно наріжте. Додайте до яйця майонез, цибулю-шалот і ¾ нарізаної зелені, приправте за смаком сіллю і великою кількістю перцю.
- Підсушіть хліб у тостері, або обсмажте пару хвилин до світло-золотистого кольору на сковороді.
- Викладіть намазку на тост і зверху посипте зеленню, що залишилася, збризніть лимонним соком і олією. За бажанням, присипте чорним перцем.