Приготувати дивовижну картоплю с травами та вермутом просто необхідно, щоб подати її разом із маринованим оселедцем та малосольними огірками.
Це фантастичне поєднання не залишить байдужих, пишет Шуба.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Картопля - 1 кг
- Сік лимонний - 1/4 склянки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Орегано сушене - 1 ч. л.
- Діжонська гірчиця - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний мелений - 1/4 ч. л.
- Цибуля червона ріпчаста - 1/2 шт.
- Вермут
- Петрушка, пучок - 1/2 шт.
- Сушений чебрець - 1 ч. л.
Приготовление
- Помийте та розріжте навпіл молоду картоплю, або залиште цілою (в залежності від розміру)
- Вичавіть лимонний сік.
- Очистіть та наріжте півкільцями цибулю.
- Помістіть картоплю в середню каструлю і залийте холодною водою приблизно на 2 см (над картоплею).
- Доведіть до кипіння, додайте у воду чайну ложку солі.
- Зменшіть вогонь до кипіння та готуйте, поки картопля не стане м’якою, приблизно 6-8 хвилин.
- Поки картопля вариться, приготуйте суміш з трав.
- У середній мисці змішайте лимонний сік, чебрець, орегано, гірчицю, сіль, перець і оливкову олію.
- Петрушку помийте, обсушіть, подрібніть та залиште для подачі.
- Помістіть нарізану червону цибулю в миску з травами. Це дозволить швидко замаринувати скибочки цибулі.
- Злийте воду з картоплі.
- Перекладіть її у велику миску.
- Полийте вермутом і перемішайте.
- Дайте картоплі постояти одну хвилину, щоб вермут просочився.
- Обережно перемішайте картоплю з цибулею у суміші трав (використайте всю суміш) та нарізаною петрушкою.
- Перед подачею дайте постояти принаймні 10 хвилин.