Приготування страв в мікрохвильовій печі — одне задоволення. Це дуже зручно, швидко, а за смаком не відрізниш від справжньої випічки. Пропонуємо вам ще один рецепт у скарбничку — пудинг з бананового хліба.
Ні, для цього вам не потрібно окремо випікати банановий хліб — ви отримаєте його в процесі приготування. Такий пудинг виходить дуже ніжним, ароматним і просто тане в роті!
Пудинг з банановим хлібом і вершковим маслом — чудовий варіант, якщо гості на порозі, а до чаю нічого нема. Приготувавши такий десерт, ви дійсно здивуєте друзів і отримаєте титул прекрасної господині.
Якщо ж раптом у вас немає мікрохвильової печі, ви легко можете приготувати банановий пудинг у духовці. Для цього розігрійте її до 160 градусів, пропустіть етап підсмажування хлібу і випікайте десерт 30-40 хвилин до появи золотистої і хрустої скоринки.
Інгредієнти на 6 порцій:
- Хліб білий - 120 г
- Масло вершкове - 75 г
- Банан - 2 шт.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Цукор тростинний коричневий - 130 г
- Кориця мелена - 3 г
- Цукор ванільний - 8 г
- Молоко - 700 г
- Борошно кукурудзяне - 40 г
- Ванільне морозиво - за смаком
Приготування
- Хліб злегка підсмажте на сухій сковороді (по 2 хвилини з кожної сторони), розріжте кожну скибочку на 6 рівних частин і змастіть їх вершковим маслом. Банани почистіть і наріжте кільцями.
- В окремій мисці збийте яйця з цукром, додайте корицю, ванільний цукор, молоко і перемішайте. Поступово, маленькими порціями всипте кукурудзяне борошно до яєчної суміші, постійно помішуючи.
- Викладіть у форму для мікрохвильової печі хліб маслом вгору, зверху покладіть кільця банана. Залийте хліб яєчною сумішшю, присипте цукром і корицею. Випікайте, не накриваючи, в мікрохвильовій печі на високій потужності 8-10 хв.
- Не виймайте пудинг одразу з форми, дайте йому постояти 5 хвилин. Подавайте пудинг з бананом та кулькою ванільного морозива.