А ви коли-небудь куштували перевернутий яблучний пиріг? Готові закластися, що після нашого рецепта ви закриєте цей гештальт.
Хто не любить теплий, затишний і класичний яблучний пиріг? У ньому є все для того, щоб отримати заряд позитивних емоцій. А незвичний спосіб, коли яблука треба викладати не зверху на тісто, а на самий низ форми, додасть цікавинки у процес приготування, пише Шуба.
Випікайте перевернутий яблучний пиріг вдома та насолоджуйтесь найкласичнішим десертом у колі сім’ї та друзів. Незалежно від того, печете ви його на свято або як особливе частування на вихідні, цей позачасовий рецепт гарантовано викличе радість.
Інгредієнти на 6 порцій
- Борошно пшеничне - 300 г
- Масло вершкове - 60 г
- Цукор - 80 г
- Кефір - 300 мл
- Розпушувач - 12 г
- Цукор ванільний - 10 г
- Кориця мелена - 5 г
- Яблука - 2 шт.
- Олія соняшникова - 20 мл
- Цукрова пудра - 20 г
Приготування
- Збийте в блендері розтоплене вершкове масло з цукром, кефіром і ванільним цукром. Поступово додавайте просіяне з розпушувачем борошно і замісіть однорідне тісто.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками. Змастіть форму олією, викладіть шматочки яблук, посипте корицею і залийте тістом.
- Випікайте при температурі 180°C 30 хвилин. Готовий виріб посипте цукровою пудрою.