Літо – час сімейних посиденьок. І якщо на вихідних ви плануєте зібратися з найближчими родичами, можна запекти картоплю по-селянськи з гірчицею і часником або ж приготувати молоду зі сметаною та зеленню.
Інгредієнти: молода картопля (1 кг), сметана (100 г), вершкове масло (70 г), зелень кропу (1 пучок), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
- Молоду картоплю ретельно промиваємо у проточній воді та ножем зішкрібаємо шкірку. Потім знову споліскуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, солимо і варимо на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин.
- Зелень кропу промиваємо під проточною водою, викладаємо на 5 хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно рубаємо ножем.
- Коли картопля звариться, зливаємо з неї воду, додаємо нарізаний кріп, вершкове масло та сметану. Перемішуємо ложкою або накриваємо кришкою і струшуємо каструлю кілька разів, щоб усі інгредієнти поступово перемішалися.
- За бажанням можна додати часник – для цього очищаємо його від лушпиння та пропускаємо через прес, а також досолюємо або перчимо картоплю.
- Залишаємо молоду картоплю із зеленню та сметаною на 2-3 хвилини під кришкою, потім подаємо до столу з будь-яким салатом, м'ясною або рибною стравою.