Найпростіший і найбюджетніший продукт, який є головним інгредієнтом при приготуванні багатьох страв – картопля.
Найчастіше її варять, роблять пюре, запікають, готують зрази, смажать, а також додають до салатів та гратенів.
Кулінар Микола Люлько поділився на своєму YouTube-каналі секретами приготування смачної смаженої картоплі, яка не прилипатиме до сковороди.
Поради від кулінара:
1. Вибирайте для смаження завжди гладку картоплю, в ній менше крохмалю і вона буде ідеально смажитися, не пригоряти.
2. Поріжте картоплю слайсами, замочіть у холодній воді на 30 хвилин, а потім викладіть у друшляк і добре промийте окропом.
3. Обсушіть, в сковороду налийте багато олії і висипте картоплю, близько 5 хвилин вона повинна смажитися на максимальному вогні, а потім перемішайте.
4. Додайте до картоплі вершкове масло, продовжуйте смажити до готовності, наприкінці посоліть його.
5. Цибулю почистьте та наріжте дрібним кубиком, обсмажте на олії на іншій сковороді до золотистості та додайте до картоплі, перемішайте й можна подавати смачну та ароматну страву.