Як зварити яйце пашот? Ставили собі коли-небудь подібне запитання?
Особливо після того, як надивилися в Instagram фото авокадо-тостів з розрізаними яйцями пашот, з яких так гарно стікає жовток.
Поради:
Хитрість у приготуванні ідеальних яєць пашот полягає в тому, що яйце має зберегти свою форму. З цим не буде проблем, якщо ви використовуватимете свіжі яйця, пише SHUBA.
Перш ніж варити яйця, дайте їм нагрітися до кімнатної температури. Дістаньте їх з холодильника щонайменше за 30 хвилин до приготування.
Якщо яйця не першої свіжості, ви можете додати у воду кілька крапель оцту чи лимонного соку. Кислота допомагає зберегти форму.
Спостерігайте за температурою води — вона не має кипіти, але й не може бути просто теплою. Ідеальна температура води для яєць пашот становить від 82 до 88°С.
Інгредієнти на 2 порції:
- Яйця - 4 шт.
- Оцет - 5 мл
- Сіль - 30 г
Приготування
- Наповніть каструлю водою, додайте оцет і дрібку солі. Доведіть воду до кипіння.
- Акуратно розбийте яйце в чашку чи невелику миску.
- Коли вода нагріється (не закипить), обережно перехиліть миску з яйцем і дайте йому зісковзнути по стінці у воду.
- Накрийте кришкою і готуйте 3-4 хвилини.
- Обережно дістаньте яйце з води шумівкою. Видаліть зайву воду й одразу подавайте.