Для того, щоб приготувати цю страву, вам не будуть потрібні якісь навички суперкулінара. Просто повторюйте кожен крок з рецепта і на виході ви отримаєте смачну страву, яку можна буде подавати на стіл.
Таку ікру можна приготувати на вечерю чи обід — ваші рідні точно будуть у захваті від незвичайної закуски. Баклажанна ікра з горіхами також підійде і для святкового столу.
Якщо вірити історикам, то з’явилася ця страва на наших землях приблизно у XVII столітті і була привезена вона з Ірану. Тому у фільмі Гайдая «Іван Васильович змінює професію» її називали «заморською». До речі, в СРСР ікра була досить поширеним продуктом, а після виходу знаменитої кінострічки стала ще й дуже популярною!
Так, процес приготування займає не 10 хвилин, але у підсумку вийде страва, яку ваші близькі та друзі захочуть спробувати знову!
Інгредієнти:
- Баклажани 750 г
- Майонез 100 г
- Волоські горіхи, очищені 50 г
- Часник, зубчики 3 шт.
- Сіль за смаком
1. Баклажани добре промийте під проточною водою, просушіть за допомогою паперового рушника.
2. Духовку розігрійте до 200 градусів. На деко постеліть папір для випікання, на нього покладіть баклажани і запікайте протягом 40 хвилин.
3. Далі вийміть баклажани з духовки, очистіть від шкірки і розташуйте їх під кутом, на похилій поверхні, щоб стікала рідина. Залиште плоди в такому положенні на дві години.
4. Після дрібно наріжте плоди і складіть їх в ємність для майбутньої ікри.
5. Дрібно нарубайте волоські горіхи і відправте їх до ікри. Туди ж видавіть часник, додайте майонез і сіль за смаком. Добре перемішайте всі інгредієнти.