Ароматний та м’який чорнично-лимонний хліб стане ідеальним десертом до вашого сніданку. Перевага рецепту в тому, що ви можете додати не лише чорницю, а будь-які інші свіжі ягоди чи фрукти, або ж використати заморожені.
Чому варто додати чорницю до свого раціону? Перш за все, ця ягода відома своїм позитивним впливом на зір. Серед інших корисних властивостей — покращення кровообігу та роботи шлунково-кишкового тракту і нирок. Крім того, чорниця є природним антисептиком та багата на антиоксиданти. Ягода низькокалорійна, тож її можна їсти тим, хто слідкує за фігурою.
Інгредієнти
- Чорниця 150 г
- Борошно пшеничне 200 г
- Масло вершкове 75 г
- Молоко 125 г
- Цукор 180 г
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Яйце куряче, велике 2 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Лимон, сік 4 ч. л.
- Лимон, цедра 1 шт.
- Ваніль за смаком
1. У великій мисці збийте яйця до утворення білої маси. Додайте розм’якшене вершкове масло, ваніль, цукор та лимонну цедру. Збийте міксером на середній швидкості.
2. Додайте до суміші молоко, лимонний сік, борошно, дрібку солі та розпушувач. Збийте міксером.
3. Ягоди чорниці змішайте з ложкою борошна та обережно додайте в тісто.
4. Змажте форму маслом та вилийте в неї тісто. Випікайте в розігрітій на 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин. Готовий хліб остудіть в формі та посипте цукровою пудрою.