Правильно підібраний маринад допоможе м’ясу розкрити свій смак.
Приготування шашлику давно стало традицією весняно-літнього сезону. Без цієї коронної страви не може обійтися жоден виїзд на природу чи дачу. Соковиті та смачні шматочки м’яса, приготовані на свіжому повітрі, – що може бути краще на вихідних або святах?
Інгредієнти:
- свиняча шийка, лопатка – 1 кг;
- мінеральна вода “Боржомі” – 500-600 мл
- ріпчаста цибуля – 4 середніх головки;
- приправа до шашлику – за смаком;
- запашний перець – 8-10 горошин;
- сіль і крупномолотий чорний перець – за смаком;
- трохи рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Помийте свинину, поріжте на середні шматочки.
- Додайте приправи, сіль і перець.
- Покладіть все в емальовану каструлю.
- Для самого маринаду очистіть ріпчасту цибулю, наріжте великими кільцями або четвертинками.
- Всю масу перемішайте, залийте Боржомі та покладіть запашний перець.
- Залиште маринуватися на 2 години, прикривши м’ясо великою тарілкою.