Продовжуємо тему літньої консервації. Після того, як ви закрили лечо з помідорів та солодким перців, потрібно обов'язково законсервувати огірки.
Особливо смачними вони вийдуть, якщо до маринаду додати томати, а самі огірки нарізати кружальцями.
Інгредієнти
- Огірок – 2 кг
- Томати – 2 кг
- Часник, зубчики – 10 шт.
- Цукор – 100 г
- Сіль – 40 г
- Оцет – 80 мл
- Олія соняшникова – 100 мл
- Хрін, листя – 2 шт.
- Кріп – за смаком
Приготування
1. Овочі та зелень помийте. Огірки наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Помідори бланшуйте в гарячій воді 10 секунд і очистіть від шкірки. Часник очистіть і разом із помідорами подрібніть у блендері.
2. Томатний соус перелийте в каструлю та поставте грітися. Додайте сіль, цукор, олію, оцет, перемішайте і доведіть до кипіння.
3. У чисті стерилізовані банки покладіть листя хрону, квіти кропу, зверху покладіть кружечки огірків. Залийте томатним соусом і стерилізуйте у гарячій воді 15 хвилин. Потім закрийте металевими кришками.