Рум’яні деруни з фаршем на сковороді. Таку смакоту можна приготувати не тільки до обіду, а й вечері.
Деруни з фаршем на сковороді готуються дуже просто з найдоступніших і недорогих інгредієнтів.
Мій варіант – це деруни з картоплі з додаванням м’ясного фаршу.
Щоб деруни вийшли соковитими, я додаю цибулю і обираю жирне м’ясо. Зелень додає готовій страві свіжість і аромат.
Буду готувати деруни на сковороді, хоча можна запекти.
Інгредієнти:
- Картопля – 575 г
- Цибуля ріпчаста – 90 г
- Свинина – 190 г
- Борошно пшеничне – 80 г
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
- Зелена цибуля – пучок
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 30 г
Рецепт як готувати деруни з фаршем на сковороді:
Перший крок. М’ясо я добре промиваю в проточній воді і обсушую паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. М’ясо у мене злегка підморожене, так зручніше дрібнити в м’ясорубці. Очищену цибулю промиваю, обсушую і розрізаю на шматочки, які зручно буде мілко різати. Очищаю часник.
Порада: для приготування картопляних дерунів підійде будь-яке м’ясо. Якщо використовувати пісне м’ясо, наприклад, куряче філе або пісну яловичину, тоді буде краще перемолоти у фарш трохи сала або свіжого бекону, для соковитості.
Другий крок. Підготовлені інгредієнти подрібнюю у м’ясорубці.
Третій крок. Очищаю і промиваю картоплю. Подрібнюю на середній терці. Можна подрібнити на дрібній або крупній тертці. Обирайте свій спосіб подрібнення. Додаю картоплю до м’ясного фаршу з іншими інгредієнтами. Перемішую, щоб фарш рівномірно розподілився по всій картопляній масі.
Четвертий крок. Додаю яйце і знову добре перемішую.
П’ятий крок. Всипаю просіяне борошно. Перемішую.
Шостий крок. Картопляну масу приправляю меленим коріандром, чорним перцем і сіллю.
Сьомий крок. Промиваю і обсушую зелену цибулю разом з білою частиною. Нарізаю дрібними шматочками і додаю до решти інгредієнтів. Перемішую. Картопляна маса виходить досить густою.
Восьмий крок. У сковороду вливаю олію. Добре розігріваю. Викладаю ложкою картопляне тісто і надаю кожному деруну з фаршу круглу форму. Обсмажую 2-4 хвилини на вогні трохи більше середнього до рум’яної скоринки спочатку з однієї сторони.
Дев’ятий крок. Перегортаю на іншу сторону і продовжую обсмажувати на сковороді картопляні деруни з фаршу до золотистого кольору, приблизно, такий же час.
Порада: час обсмажування залежить від потужності полум’я (та якості газу) і матеріалу сковорідки для смаження.
Десятий крок. Плоску тарілку застилаю серветками в кілька шарів і викладаю обсмажені картопляні деруни з фаршем, щоб прибрати з них зайву олію.
Картопляні деруни з фаршем на сковороді готові. Відразу ж подаю їх до столу зі сметанкою, домашнім майонезом, кетчупом або іншими кисло-солодкими соусами. Також можно зробити часниковий соус. Подрібнюю в ступці часник. Вливаю трохи холодної кип’яченої води і ложечку олії. За смаком приправляю сіллю і перцем. Дуже добре картопляні деруни з фаршем поєднуються зі свіжими або маринованими овочами. А я люблю просто так і без соусу. Ну, дуже смачно! Спробуйте! Приємного вам апетиту!