Серед безлічі рецептів з картоплі, окремо стоїть простий, але дуже смачний варіант літньої страви - запеченої картоплі з салом.
Якщо ви не любитель сала, замініть його на копчену грудинку або інше м'ясо, проте картоплю слід обсмажувати на маслі, пише Realist.online.
Що нам знадобиться
- Картопля молода 1 кг;
- Сало 300 г;
- Цибуля ріпчаста 2 шт.;
- Кріп, пучок 1 шт.;
- Цибуля зелена 1 шт;
- Олія соняшникова, рафінована 100 мл;
- Сіль 1 ч. л;
- Спеції 1 ч. л.;
- Часник, зубчики - 6 шт.
Як готувати
- Картоплю добре помийте, але не очищайте. Обсушіть рушником і перекладіть у глибоку миску. Посоліть, додайте спеції та добре перемішайте.
- Сало наріжте невеликими смужками чи кубиками. Покладіть на холодну сковороду та увімкніть середній вогонь. Обсмажуйте хвилин 7-10.
- Промийте, очистіть і наріжте півкільцями цибулю. Додайте на сковороду до сала. Обсмажте, помішуючи, поки цибуля не набуде золотистого кольору. Зніміть з вогню та перекладіть у форму для запікання. Топлений жир залиште на сковороді.
- Поставте сковороду на вогонь і викладіть на неї картоплю. Обсмажте до коричневої скоринки близько 10 хвилин. Перекладіть картоплю зверху на сало та цибулю у форму для запікання.
- Форму для запікання накрийте фольгою, відправте у розігріту до 180 градусів духовку та залиште на 40 хвилин.
- Помийте зелень та часник. Кріп дрібно нашаткуйте, зубчики часнику почистіть і дрібно нашаткуйте. Суміш перемішайте в мисці, додайте невелику кількість олії.
- Вийміть картоплю з духовки, перекладіть у миску і додайте підготовлену зелень.
Смачного!