Якщо ви не любите довго возитись зі стравами, а нагодувати треба усю родину, обов’язково скуштуйте цей рецепт. Шпинату зараз багато, а курячі стегенця є у магазинах.
Користь шпинату відома всім. Його можна готувати хоч щодня, просто трохи змінивши рецепт приготування або інгредієнти.
Курку зі шпинатом можна подавати з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Інгредієнти
- Шпинат 50 г
- Курячі стегна 8 шт.
- Масло вершкове несолоне 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вершки 35% 1/4 склянки
- Сир фета 70 г
- Олія оливкова Extra Virgin 2 ст. л.
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко змастіть олією або застеліть фольгою.
2. Нагрійте в сковорідці на середньому вогні вершкове масло, доки воно не розтане. Обсмажте очищену та подрібнену цибулю протягом 2 хвилин, поки вона не стане м’якою, потім додайте помитий і нарізаний шпинат. Посоліть і поперчіть і готуйте, поки шпинат не приготується і не випарується більша частина вологи — близько 5 хвилин.
3. Додайте вершки, перемішайте і готуйте ще 3 хвилини, доки вершки не змішаються зі шпинатом. Додайте фету, краще заздалегідь розім’яту. Зніміть з вогню та охолодіть до кімнатної температури.
4. Зніміть шкіру з кожного стегна і покладіть пару столових ложок шпинатної суміші під шкіру, рівномірно розподіляючи. Змастіть шкіру оливковою олією, приправте сіллю та перцем.
5. Запікайте на підготовленому деко близько 45 хвилин або поки курка не буде готова. Подавайте стегенця гарячими. Смачного!