Любите пікантне, гостреньке, кисленьке? Взимку можна здивувати усіх різноманіттям своєї консервації, особливо — закусками. Швидкі баклажани до м’яса чи гарнірів — саме те!
Головна перевага цілих консервованих баклажанів — мало часу та інгредієнтів, щоб їх приготувати. Не треба годинами гратись, щоб заливати-зливати маринад, нарізати овочі, відміряти приправи. Все швидко, легко і смачно, пише Шуба.
Інгредієнти на 3-літрову банку
- Баклажани - 9 шт.
- Сіль - 1 ст. л.
- Часник, зубчики - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Оцет 9% - 50 мл
- Вода - 5 л
Приготування
- Баклажани ретельно помийте, обріжте хвостики та «попки». Плоди беріть невеликі або середніх розімірів.
- У великій каструлі закип’ятіть 5 літрів води і опустіть туди баклажани. Проваріть близько 5-8 хвилин. Перевіряйте їхню готовність виделкою або зубочисткою — баклажани мають з легкістю проколюватись, але не розвалюватись.
- Часник почистіть, помийте, розріжте зубчики на 4 частинки.
- 3-літрову банку ретельно вимийте та простерилізуйте на водяній парі.
- На дно банки покладіть часник, сіль, цукор і оцет.
- Баклажани прямо з окропу складайте в банку, заливайте тим же окропом або закип’ятіть у чайнику і ним одразу заливайте. Після цього одразу закатайте кришкою.
- Переверніть банку догори дном і трохи її струсіть, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
- Банки переверніть та вкутайте ковдрою, старою курткою чи пледом до ранку. Потім перенесіть у темне прохолодне місце. Смачного!