Усього 3 кроки відділяють вас від смачної і пікантної літньої закуски - маринованої кукурудзи.
Маринування — це смачний та небанальний спосіб отримати зиск з багатого врожаю кукурудзи. Тільки будьте уважні при виборі початків — звертайте увагу на качани з гладким, щільним, яскраво-зеленим лушпинням і свіжими розрізами на кінці стебла.
Що можна приготувати з маринованої кукурудзи? Насправді вибір страв величезний: овочеві салати, паста-салати, картопляні салати, рагу або можна їх додати у начинку до тако.
Інгредієнти
- Кукурудза, молоді початки 15 шт.
- Для маринаду
- Вода 1 л
- Сіль 40 г
- Цукор 60 г
- Оцет 40 мл
1. Кукурудзяні початки очистіть, промийте і щільно один до одного викладіть у стерилізовані банки.
2. Для маринаду закип’ятіть воду, покладіть сіль, цукор, оцет і прокип’ятіть кілька хвилин. Залийте гарячим маринадом кукурудзу в банках, прикрийте металічними кришками.
3. У великій каструлі нагрійте воду і поставте в неї банки з кукурудзою. Доведіть до кипіння і стерилізуйте 1 годину. Потім закатайте банки кришками і дайте повністю охолонути. Зберігайте у темному, прохолодному місці.