Пропонуємо вам рецепт піци з бурякового тіста та начинкою з овочів, грибів і салямі.
Інгредієнти:
- Буряк тертий - 3/4 стакана
- Борошно пшеничне - 250 г
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Дріжджі сухі – 2 ч.л.
- Оливкова олія - 1 ст.л.
- Сир твердий – 80 г
- Томатний соус
- Салямі - 50 г
- Морква - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Редиска свіжа - пучок
- Кунжутне насіння - за смаком
- Прованські трави (або на свій смак)
Приготування:
Приготуємо "фарбу" для тіста. Для цього запечемо буряк у фользі за високої температури (200 градусів). Потім очистимо його від шкірки і подрібнимо в блендері (або перетріть на тертці).
Для приготування бурякового тіста розведемо дріжджі в теплій воді, додамо три чверті склянки подрібненого буряка, посолити, всипати борошно і замісити тісто. Покладемо його в ємність і залишимо підніматися на півтори години у тепле місце.
Тепер потрібно зробити начинку. Просто поріжте овочі на дрібні кружечки, кубики, соломку тощо.
Розкотимо злегка тісто в плоский коржик. Можна виявити фантазію і зробити піцу, наприклад, у формі серця. Трохи піднімемо краї, щоб утворилася подоба плоскої ємності. Змащуємо тісто томатним соусом, присипаємо тертим сиром. Викладемо зверху овочі та салямі. Піцу посипаємо кунжутом та травами.
Поставимо запікатись у розігріту до 200 градусів духовку хвилин на двадцять-двадцять п'ять. Час залежить від можливостей вашої духовки та розміру піци.
Готову піцу прикрашаємо зеленню.
Смачного!