У сезон кабачків чимало господинь намагаються встигнути закрити їх на зиму з кетчупом чилі або ж побалувати свою родину смачним овочевим тортом.
Але якщо ви хочете поекспериментувати, приготуйте смажені кабачки в соєвому соусі.
Інгредієнти: кабачки (4 шт.), соєвий соус (60 мл), часник (3 зубчики), кукурудзяний крохмаль (2 ч. л.), рослинна олія (4 ст. л.), кунжут (за смаком).
Приготування:
- Для приготування такої страви необхідно взяти невеликі молоді кабачки. Промиваємо їх під проточною водою і нарізаємо разом із шкіркою довгастими брусочками. Брусочки мають бути досить грубими, щоб під час приготування кабачки не втратили форму.
- Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо кабачки на неї та смажимо на сильному вогні до рум'яної скоринки, періодично акуратно перемішуючи.
- У глибокій тарілці змішуємо соєвий соус і крохмаль так, щоб не було грудочок. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес, додаємо в соус і перемішуємо.
- Коли кабачки будуть готові, виливаємо у них соєву заправку. Постійно помішуючи, готуємо все разом ще 2-3 хвилини, щоб кожен брусочок рівномірно покрився густим соусом. Якщо соус вийшов занадто густий, доливаємо ще трохи соєвого соусу.
- Наприкінці посипаємо кунжутом і знімаємо з вогню.
- Подаємо апетитні кабачки в соєвому соусі до столу та насолоджуємось смаком.
Джерело: Апостроф