Запечена броколі стане чудовим гарніром, який ідеально підійде до будь-якої страви. Її легко та швидко готувати, це відмінний варіант для сімейних вечерь у будні та святкових страв. Але чи знаєте ви, як правильно готувати броколі у духовці?
Броколі чудово розм’якшується при запіканні в духовці. Вона не вимагає особливої підготовки або приправи - підійде трохи олії, солі та перцю - хоча ви можете додати часник, лимон або сир для додаткового аромату після обсмажування.
Але слід пам’ятати, що потрібна ідеальна температура, щоб броколі не перетворилась на зелену кашу, або й зовсім не згоріла до стану вугілля на деку. Тому особливо важливо постійно перевертати броколі.
Інгредієнти
- Броколі 650 г
- Оливкова олія 4 ст. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
- Перець чорний мелений 1/4 ч. л.
- Часник, зубчики 3 шт.
1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
2. Броколі добре помийте, дайте зайвій рідині стекти та поділіть на суцвіття.
3. У великій мисці змішайте суцвіття броколі з оливковою олією, сіллю та перцем.
4. Викладіть приправлену броколі в один шар на деко.
5. Запікайте близько 20 хвилин, перевертаючи суцвіття, поки вони злегка не обвугляться і не стануть м’якими.
6. Подрібніть зубчики часнику і змішайте їх із гарячою броколі. Смачного!
Корисні поради:
Вичавіть столову ложку свіжого лимонного соку на обсмажену броколі або подавайте її з часточками лимона.
Вийнявши з духовки, змішайте броколі із тертим сиром пармезан.