Є щось абсолютно чарівне у смажених закусках. Вони солоні, хрумкі, і ви ніколи не зможете зупинитися тільки на одному шматочку. Особливо це стосується смажених огірків у клярі.
Присмак маринаду, хрустка текстура і ніжний кляр змушують вас хотіти більше і більше. Смажені огірки в клярі стануть ідеальною закускою для великої сім’ї - просто переконайтеся, що їх достатньо.
Ці огірки смачні й самі по собі, але вони ще смачніші, якщо їх вмочити в цибулевий соус. Подавайте їх разом з вашими улюбленими стравами барбекю або як гарнір до смажених на грилі бургерів.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 120 г
- Крохмаль кукурудзяний 40 г
- Сіль 5 г
- Перець чорний мелений 5 г
- Паприка мелена 2 г
- Цибулевий порошок 3 г
- Часниковий порошок 3 г
- Пахта 225 г
- Яйця 1 шт.
- Огірки мариновані 450 г
- Олія соняшникова 40 мл
1. У широкій неглибокій мисці змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль, чорний перець, паприку, часниковий і цибульний порошки. В окремій мисці збийте пахту та яйце.
2. Наріжте огірки кружальцями, покладіть їх у суміш з пахти, переверніть, щоб вони були вкриті нею з обох боків. Помістіть кружечки в борошняну суміш і перемішайте.
3. Нагрійте сковороду з олією. Викладіть огірки в сковороду і обсмажуйте до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки близько 2 хвилин. Використовуючи шумівку, перекладіть огірки на тарілку, застелену паперовим рушником. Повторіть те ж саме з кружальцями, що залишилися. Подавати одразу!