Сезон вишень змушує думати, а що сьогодні приготувати цікавого та смачного? Спробуйте не класичні вареники, а ліниві — це дуже смачно, легко та швидко. Не виходить готувати лише в тих, хто не пробує.
Для лінивих вареників нам треба:
- м’який сир - 300 г
- яйця - 2 шт.
- борошно - 100 г
- цукор - 2 ст.л.
- вишня - 150 г
Як готувати ліниві вареники
1. Сир потрібно розім’яти виделкою, додати яйця, цукор і ретельно перемішати.
2. Поступово додати борошно, дивіться на консистенцію, оскільки іноді борошна може треба буде більше чи менше — все залежить від сиру, на скільки він рідкий / сухий. Консистенція має бути така, щоб можна було ліпити варенички.
3. Ліпимо з тіста кульки, пальцем робимо ямочку і кладемо вишню (1-2 шт., залежно від величини ягід).
4. Воду доводимо до кипіння і відправляємо вареники на 5 хвилин, після чого дістаємо, змащуємо вершковим маслом чи посипаємо додатково цукром — на смак.